Diğer Sporlar

"Denk bir grupta yer alıyoruz"

01 Ekim 2016 Cumartesi 12:50 - Son Güncelleme 01 Ekim 2016 Cumartesi 09:52

2017 Dünya Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın teknik direktörü Hikmet Vurgun, açıklamalarda bulundu.

2017 Dünya Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın teknik direktörü Hikmet Vurgun, dengeli bir grupta yer aldıklarını söyledi.

Vurgun, 2. Grup'ta İsviçre, Belarus ve Kosova ile aralık ayında oynayacakları eleme maçlarını, kulüp antrenörlüğünü bırakmasını ve "Hentbol Eğitim Projesi"ni AA muhabirine değerlendirdi.

"Denk bir grupta yer alıyoruz." yorumunda bulunan Vurgun, Kosova'nın diğer takımlara göre daha zayıf göründüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"İsviçre tabii ki ev sahibi olmasının getirdiği seyirci avantajını kullanacaktır. Belarus da fiziki anlamda iyi, diri bir ekip. Denk ekiplerin mücadelesi olacak gibi gözüküyor. Belarus, Türkiye ve İsviçre'nin arasından az hata yapan iki takımın gruptan çıkacağını düşünüyorum. Umarım, o da biz oluruz."

Hikmet Vurgun, gruptan çıkmaları durumunda, play-off'larda dünyanın sayılı ekiplerinden birisiyle karşılaşacaklarına dikkati çekti.

"Türkiye, bir ilki gerçekleştirip tarihinde ilk kez finallere kalabilecek mi?" sorusu üzerine ise Vurgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlar kategorisinde gerçekçi olmak gerekirse, yeni ve iyi oyuncular bulmak üzere yola çıktık. Güzel bir jenerasyonumuz vardı. Özellikle 1980, 1982 ve 1984 doğumlu jenerasyonumuz oldukça iyiydi. Tabii ki süreç içerisinde jenerasyonları yenilemek gerekiyor. Şu anda en büyük hedefimiz, tecrübeli jenerasyondan bir iki isimle beraber, genç arkadaşlarla yeni bir şeyleri başlatmak. Tabii ki bu hemen gerçekleşmiyor. Bu doğrultuda uzun vadeli planlarımız var. Özellikle altyapıyla ilgili bazı projelerimiz bulunuyor. Onlar da yavaş yavaş hayata geçmeye başladı. Umuyorum ki önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde çok daha farklı, efektif ve sonuç alan bir ekip oluşturacağız."

Vurgun, öncelikle alt yaş gruplarında dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Çünkü o kategorilerde başarı elde edemediğinizde, aynı yaş grubu yukarı geldiğinde bir şey elde etme şansınız olmuyor. Bu anlamda alt yaş kategorilerine çok önem veriyoruz." diye konuştu.

- Yeliz Özel'in halefi Aslı İskit

Hentbolda Yeliz Özel gibi sembol isimlerin artması gerektiğinin altını çizen Vurgun, bu anlamda yurt dışında oynayan Aslı İskit'i işaret etti. Aslı'nın Türk hentboluna önemli katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Hikmet Vurgun, şöyle devam etti:

"Yeliz Özel, Yeliz Yılmaz, Serpil ve Sevilay... Tabii ki onlar yavaş yavaş jenerasyonlarını tamamlıyor. Bizim yeni yeteneklere çok ihtiyacımız var. Bu anlamda önemli oyuncularımız mevcut. Bunlardan biri Aslı İskit. 23 yaşında ve yurt dışında oynama başarısı gösterdi. Onun gibi öğrencilerimizi artırdığımızda, gerçekten ülke hentbolu adına sembol isimleri de artıracağız. Alttan gelen öğrencilere de örnek teşkil edeceğiz."

- "İki takımı çalıştırmak kolay değil"

Hikmet Vurgun, iki sezon görev aldığı Ardeşen Gençlik ile neden yollarını ayırma kararı aldığını da anlattı.

Hem kulüp hem de milli takım antrenörlüğünü aynı anda yürütmenin kolay bir iş olmadığına işaret eden Vurgun, "Bu işi yapmış olduğum için pişman değilim ama milli takımlarda daha profesyonel, daha ciddi çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Eğer biz bunu sağlayabilirsek hentbola bakış açısı da değişecektir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Hentbol Eğitim Projesi"

Vurgun, Türkiye Hentbol Federasyonu, Uluslararası Hentbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Hentbol Eğitim Projesi"ni de ülke hentbolunun geleceği açısından çok önemsediğini belirtti.

Projenin 8 yıllık süreci kapsadığına dikkati çeken Vurgun, şunları ifade etti:

"Bu, uzun soluklu bir proje. Yurt dışından iki lektör geldi. Bunlar şu an Ankara ve İzmir'de bölge toplantılarını gerçekleştiriyor. 10 pilot il belirledik. Bu 10 ilde onar bayan ve erkek okul takımlarını ve aynı zamanda bunların antrenörlerini oluşturmak anlamında bir çalışmamız var. Bu çalışma içinde en büyük amacımız, hentbolu seven, oynamaktan zevk alan genç ve yetenekli arkadaşları üretmek, geleceğimiz olan antrenörlere bir nebze olsun katkı sağlamak. Hentbolda havuzu genişlettiğimiz sürece seçilecek ve oluşacak milli takımlar da ona paralel olarak daha nitelikli olacaktır."

Sıradaki Haber
"Takımımı ilk defa yalnız bıraktım"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz