Diğer Sporlar

Hentbolda Eyuboğlu yeniden başkan

25 Ekim 2016 Salı 18:15 - Son Güncelleme 25 Ekim 2016 Salı 15:20

Hentbol Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'nda Bilal Eyuboğlu, 121 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) 4. Olağan Genel Kurulu'nda Bilal Eyuboğlu, 4 yıl daha başkanlığa getirildi.

THF binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilen ve mevcut başkan Bilal Eyuboğlu ile eski hentbolcu Tolga Atıcı'nın aday olduğu genel kurula 233 delegeden 219'u katıldı.

Seçimlerde kullanılan 219 oyun 4'ü geçersiz sayıldı. Geçerli 215 oyun 121'ini alan Eyuboğlu 3. kez başkanlığa seçildi. Diğer aday Atıcı ise 94 oyda kaldı.

Bilal Eyuboğlu başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

Adem Ceylan, Hakan Gültekin, Şıh Ahmet Kıvrak, Levent İşler, Ali Karamık, Ömer Hançer, Hakan Gümüşsoy, Mustafa Sercan Şenel, Mehmet Gani Eser, Necmettin Çalık, M. Nadi Pirci, Mustafa Atak, Cenker Doğan, Erhan Aras

Mehmet Baykan: "SGM'nin yüzde 10 oy hakkı bulunuyor"

Genel kurul çalışmalarına katılan ve seçimlerden önce bir konuşma yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, spor teşkilatının seçimlere müdahale ettiği yönündeki eleştirilerin adaletsiz olduğunu ifade etti.

İki adayın da konuşmalarında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünden bahsettiği için söz alma ihtiyacı hissettiğini anlatan Baykan, "Spor teşkilatının seçimlere müdahale ettiği söyleniyor. İnsaf, insaf. Kamunun verdiği görevleri yerine getirdik. Genel müdürlüğün yüzde 10 oy hakkı bulunuyor, bizler de bunu kullanıyoruz." diye konuştu.

Spordaki tüm camiaların 4 yıl boyunca 81 ilde faaliyet yaptığını belirten Baykan, şunları kaydetti:

"Bunları yaparken spor teşkilatının elemanları gece, gündüz, sıcak ve soğuk demeden çalışıyor. Seçimlere gelince 'Spor teşkilatı elini kolunu bağlasın otursun' deniyor. Kurumun haklarını savunmalıyız. Bugün hentbol, basketbol, voleybol ve güreş gibi 10 tane federasyon özerklikle yönetilmeli. Delegeler yönetimlerden bunu istesin. Bu teşkilatı yıpratırsak, sonunu alamayız."

Başkan adaylarının konuşmaları

Federasyonun başkan adaylarından Tolga Atıcı, 20 yıldır hentbol camiası içinde bulunduğunu belirterek, 2010-2016 yılları arasında sportif başarısızlıkların olduğunu söyledi.

Hentbolda altyapıların olmadığını savunan Atıcı, "Bu da hentbola zarar verdi. Medyada sıkıntılarımız oldu. Yeteri kadar medyada yer bulamadık. Medya olarak güçlenmemiz lazım. İddaa gelirlerimiz azaldı. Hentbolu el birliği ile iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Web TV çalışmalarına başladık"

Mevcut başkan Bilal Eyuboğlu da 2 dönemdir federasyon başkanlığı yaptığını ve 40 yıldır camianın içinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2010 yılında göreve geldiğimizde Süper Lig ve 1. Lig'de 56 takım bulunuyordu. Bu 2 ligden sonra 2. Lig ve amatör ligleri hayata geçirerek, takım sayısını 202'ye çıkarttık. Kulüpler bazında Avrupa'da 3 kez final oynadık. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor. Web TV çalışmalarına başladık. Tüm maçlarımız buradan yayınlanacak. İddaa'ya haftada 3 maç giriyordu, 2015-16 sezonunda bu sayı 5'e çıkartıldı. Birinci lig maçlarını da İddaa'ya aldırmayı başardık. Yaptığımız çalışmaların temelinde, hentbola katkı yatmaktadır. Uluslararası Hentbol Federasyonu ile yaptığımız altyapı çalışmasını hayata geçirdik. Bu projeyle 2 bin sporcunun eğitimi sağlanacak."

Eyuboğlu, seçim sonrası teşekkür konuşmasında ise "Bu, hentbolun kazancıdır. Kazanan ben oldum. Yeni dönemde, 2 dönem evvelinden daha iyi şeyler yaparak hentbolu iyi yerlere getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Hentbolda toplu sonuç
Yükleniyor lütfen bekleyiniz