Diğer Sporlar

Hentbolda F.Bahçe ve G.Saray beklentisi

29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:59 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2017 Pazartesi 12:06

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, gelecek sezon erkekler veya kadınlarda Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının ligde olması için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Federasyon başkanlığında 3. dönemi olduğunu hatırlatan Eyuboğlu, "Fenerbahçe ve Galatasaray'ı canı gönülden istiyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray yetkilileri ile bu sene de bir görüşmem olacak. Onlar olduktan sonra ligi 14 takımdan, 16'ya çıkarırım. Yeterki onlar olsunlar." dedi.

Eyuboğlu, bu kulüplerin ekonomik yapısının ortada olduğunu ve branş açamadıklarını dile getirerek, "Kendilerine bir yük getirmeyecek ama branş açmıyorlar. Galatasaray ile geçmişte bir noktaya gelmiştik. Ünal Bey zamanında açıyorlardı, ama olmadı. Onların katılımı ile ligimizin kalitesi çok daha artacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın basketbol ve voleybolda olması liglerin kalitesini arttırıyor. Trabzonspor bu sezon ligden düştü ama ben isterdim ki Trabzonspor şampiyon olabilecek bir takım kurmuş olsaydı. Bu bizim için eksi bir puan." ifadelerini kullandı.

"Çekya maçından ümitliyim"

Hentbol Federasyonu Başkanı Eyuboğlu, 2017 Kadınlar Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turundaki eşleştikleri Çekya'yı eleyerek, finallere katılabileceklerine inandığını belirtti.

A Milli Kadın Takımı'nın Antalya'da kampta olduğunu aktaran Eyuboğlu, "Kadınlarda çok büyük bir şans elimize geldi. Çekya ile oynayacağımız play-off maçından ümitliyim." diye konuştu.

Federasyon olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve gerisini sporculara bıraktıklarını anlatan Eyuboğlu, şunları kaydetti:

"Takım iyi hazırlanıyor. Antalya'da bir turnuva olacak. Ben uzun dönemli kamplar yapılmasına karşıyım. Yurt dışından takımlar getirilip, maç yapılmasından yanayım. Antalya'da 4 takımlı bir turnuva yapacağız. Ondan sonra Çekya maçına çıkacaklar."

Başkanlığı döneminde hentbol tarihinde kulüplerin Avrupa kupalarında 3 kez final oynadığını hatırlatan Bilal Eyuboğlu, "Akdeniz Oyunları'nda erkeklerde ilk kez madalya aldık. İslami Dayanışma Oyunları'nda 2 tane gümüş alınması beni mutlu eden şeyler. Bir Avrupa kaldı. Avrupa'ya da gidersek düşündüklerimizin çoğunu yapmış olacağız. Arkadan gelen çocuklara da örnek olacak." şeklinde konuştu.

"Son yılların en çekişmeli sezonu oldu"

Başkan Eyuboğlu, 2016-2017 sezonunun geçmişe göre daha çekişmeli geçtiğini, şampiyonanın ve düşen takımların son maçlarından ardından belli olduğunu ifade etti.

Süper Gençler Ligi statüsünün lige ayrı bir hava kattığını dile getiren Eyuboğlu, "Son yılların en çekişmeli sezonu oldu. Düşenin ve şampiyonanın son haftaya kadar belli olmadığı bir ligi geride bıraktık. Gençler liginden gelen puanların ardından şampiyon belirlendi. Düşecek takımlar erkekler ve kadınlarda son hafta oynanan maçlarla belli oldu. Çekişmeli ve güzel bir lig. Kalite gelecek yıllarda daha da artacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hentbolda sezon öncesinde yaşanan kulüp kapanması veya birleşmesi gibi olaylara sıcak bakmadığını anlatan Eyuboğlu, şöyle devam etti:

"Bu sezon bir takımın kapanması veya birleşmesi gibi bir olay, şu ana kadar yok. Ben buna karşıyım. Federasyon olarak öncesinde buna müsaade ediyorduk. Çünkü takım sayısı azdı ve kalitemiz düşüktü. Artık belli bir yere geldik ve bundan sonra bu tür işlere kesinlikle karşıyım. Herkes hak ettiği şekilde devam etsin. Daha sistemli gitmemiz lazım. Takım son dakikada ligden çekiliyor. Buna yaptırım gücümüz yok."

Dünya Hentbol Federasyonu Kongresi Antalya'da

THF Başkanı Bilal Eyuboğlu, Dünya Hentbol Federasyonu Kongresi'nin kasım ayı içinde Antalya'da yapılacağını söyledi.

Bu kongrenin çok önemli olduğunu dile getiren Eyuboğlu, "210 ülkenin başkanları Türkiye'ye gelip, bir kongre yapacaklar. Benim ikili ilişkilerim ve başkan ile olan dostluğumdan dolayı Türkiye'yi seçtiler. Yüzde 80 Antalya'da kasım ayının ilk haftasında kongre olacak. Bizim açımızdan çok önemli." değerlendirmesini yaptı.

Hentbol Altyapı Gelişim Projesi sürüyor

Başkan Eyuboğlu, THF ve Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından başlatılan Hentbol Altyapı Gelişim Projesi'nin sürdüğünü bildirdi.

Projenin uzun vadeli olduğunu anlatan Eyuboğlu, şunları kaydetti:

"IHF ile başlattığımız çalışma tüm illerde sürüyor. Ortak bir proje. Onlar bize destek veriyor. Yurt dışından hocalar gelecek. Yaz döneminde bu proje daha faal olacak. Küçük yaştaki çocuklara yönelik bir proje. Oyuncu bazında sayımız çok yükseldi. Hentboldaki en büyük projelerden bir tanesi. IHF bu tür projelere normalde destek olmuyor. İlk kez bize böyle bir projede destek oldu. Başındaki insanın Müslüman olması, bizi sevmesi ve Türkiye'ye bakışı nedeniyle bu projeye destek oluyorlar. Sonu çok iyi olacak." 

Sıradaki Haber
Hentbolda transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz