Diğer Sporlar

"Türk hentbolunun sınıf atlaması gerekiyor"

11 Şubat 2016 Perşembe 14:47 - Son Güncelleme 11 Şubat 2016 Perşembe 13:52

Beşiktaş Mogaz'da antrenör Arın, EHF Şampiyonlar Ligi ile ilgili açıklama yaptı.

Hentbol Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda 13 Şubat Cumartesi günü sahasında Macaristan temsilcisi Veszprem'i ağırlayacak Beşiktaş Mogaz'da antrenör Müfit Arın, ilk maçta Macaristan'da iyi mücadele ettiklerini belirterek, "İstanbul'da da iyi mücadele edip elimizden gelen bütün gayreti göstermek ve Türk hentbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

Arın, AA'ya yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın iki yıldır EHF Şampiyonlar Ligi'nde oynamasının Türk hentbolu adına gurur verici olduğunu söyledi. Bu ligde var olma savaşı verdiklerini dile getiren Arın, "Bunun artık biraz daha farklılaşması gerekiyor. EHF Şampiyonlar Ligi'nde bütçesi yüksek olan takımlarla kafa kafaya oynayan bir Beşiktaş var" ifadelerini kullandı.

Sonuçlara bakıldığında genellikle 5-6 farkla yenilen bir Beşiktaş bulunduğuna dikkati çeken Arın, şöyle devam etti:

"Hafta sonu oynayacağımız Veszprem'e baktığımızda, Avrupa'nın sayılı bütçelerine sahip, dörtlü finallere kalacak bir takım. Hentbolun lokomotifi, devlet tarafından desteklenen, her yıl hemen hemen dörtlü finale kalan, Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olan takımlardan biri. İlk maçta Macaristan'da iyi mücadele etmiştik. İstanbul'da da iyi mücadele edip, elimizden gelen bütün gayreti göstermek ve Türk hentbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu ligde var olmak, mücadele etmeyi amaçlıyoruz."

"Türk hentbolunun sınıf atlaması gerekiyor"

Müfit Arın, sadece Beşiktaş'ın bu ligde bulunması ile Türk hentbolunun bir yere gelmeyeceğini vurgulayarak, Türk hentbolunun sınıf atlaması gerektiğini, bunun da bütün takımların kalitesinin yükselmesiyle olacağını belirtti.

Beşiktaş ve diğer takımların Şampiyonlar Ligi'nde var olup, gerekli bütçeleri ve sponsorları sağladıktan sonra üst sıralara oynaması gerektiğini dile getiren Arın, şunları kaydetti:

"Tabii ki bu bir süreç ve biz bu süreci başlattık. Bu süreci Türk hentbolu ve Türk takımları mutlaka geliştirmek zorunda. Çünkü takımlar kendini ne kadar geliştirirse Beşiktaş da geliştirecek ve bu sayede Türk hentbolu yükselecektir. Sizin liginiz ne kadar kaliteli olursa o kadar kaliteli yabancı oyuncu burayı tercih edecektir. Gelen kaliteli yabancı oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edip kendini göstermek ister. Tabi bunlar hep sponsor gerektiren durumlar. Eğer biz sponsor olayını gerektiği seviyelere getirirsek Beşiktaş'ın açtığı yol daha da farklı yerlere gelecektir."

Sıradaki Haber
Beşiktaş deplasmanda galip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz