Diğer Sporlar

Atlama kuleleri, EYOWF'a hazır

11 Kasım 2016 Cuma 16:55 - Son Güncelleme 11 Kasım 2016 Cuma 13:56

Erzurum'da, pistleri çöktüğü için yeniden yapımına başlanan ve 2017 EYOWF'ta kullanılacak atlama kulelerinin 4 rampasından ikisi tamamlandı.

Erzurum'da, pistleri çöktüğü için yeniden yapımına başlanan ve Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali'nde (2017 EYOWF) kullanılacak olan atlama kulelerinin 4 rampasından ikisi tamamlanarak atlayışa hazır hale getirildi.

Kentte, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan ve 2014 yılında toprak kayması sonucu pistleri çöktüğü için yeniden yapımına başlanan il merkezindeki Kiremitlik Tepe'de bulunan atlama kulelerinin pistlerindeki altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı.

Çalışmalar sonucu, Türkiye'de tek atlama kulesi olma özelliği taşıyan ve 2017 EYOWF'ta kullanılacak atlama kulelerinin K125 ve K90 rampalarının yanı sıra atlama kulelerinin stadyumu ve skorboardu da hazır hale getirildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yaptığı açıklamada, müteahhit firmanın olağanüstü çalışması sonucu EYOWF'ta kullanılacak olan K125 ve K90 rampalarının 29 Ekim tarihinde tamamlandığını belirtti.

Diğer K30 ve K60 rampaların yapımının da önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Taşkesenligil, "Erzurum'un adeta sembolü haline gelen kayakla atlama kulelerinin rampaları eskisinden daha sağlam şekilde spora hizmet verecek. Ayrıca kısa sürede atlama kuleleri eski ihtişamı ile halkımızı da ağırlayacak." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Buz pateninde istifa
Yükleniyor lütfen bekleyiniz