Diğer Sporlar

İlk madalyamız Daniyar İsmayilov'dan

10 Ağustos 2016 Çarşamba 03:06 - Son Güncelleme 06 Ekim 2016 Perşembe 13:31

Rio 2016'da ilk madalyamız Milli halterci Daniyar İsmayilov'dan geldi.

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda milli halterci Daniyar İsmayilov, erkekler 69 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Riocentro'da düzenlenen müsabakalarda erkekler 69 kiloda yarışan Daniyar İsmayilov, koparmada ilk hakkında 156, ikincisinde 160, üçüncüsünde 163 kilo kaldırdı. İsmayilov, silkmede ise ilk hakkında 181, ikincisinde 185, üçüncüsünde 188 kilo kaldırdı.

Toplamda 351 kilo kaldıran 24 yaşındaki milli sporcu, gümüş madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye, Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk madalyasını kazandı.

Altın madalya koparmada 162, silkmede 190, toplamda ise 352 kilo kaldıran 36 yaşındaki Çinli halterci Shi Zhiyong'un oldu. Koparmada 151, silkmede 188, toplamda ise kaldıran 339 Kazakistanlı Izzat Artykov bronz elde etti.

 "Altın alamadığım için çok üzgünüm''

İsmayilov, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin motivasyonunu yükselttiğini söyledi.

Yarışmanın ardından basın toplantısı düzenleyen gümüş madalyalı atlet, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sürecinin motivasyonunu artırdığını belirterek, "Türkiye'de insanlar, 15 Temmuz'da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi." dedi.

İsmayilov, sonraki olimpiyatlarda hedefleri̇nden bahsederek, "Altın alamadığım için çok üzgünüm. Allah böyle razı oldu, buna da şükrediyorum. Hedefim artık şampiyon olmak, bunun için mücadele edeceğim. İnşallah, sonraki olimpiyatlarda daha iyisi olacak. Antrenmanlara devam ederek daha iyisini yapmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye 12 yıl sonra halterde madalya kazandırmaktan gurur duyduğunu vurgulayan İsmayilov, "Bu başarımı sayın Cumhurbaşkanına armağan etmek istiyorum. Türk halkına, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye'den çok memnunum." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
''Biz kötü bir takım değiliz''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz