Diğer Sporlar

Roma 2024 hayalleri bitiyor!

22 Eylül 2016 Perşembe 22:48 - Son Güncelleme 06 Ekim 2016 Perşembe 13:00

Renzi: "(Roma'nın olimpiyat adaylığı) Bu konunun kapanmakta olduğunu düşünüyorum. Kimse yerel yönetime rağmen olimpiyatları yapmaya kalkışmaz"

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinde krize dönüşen Roma'nın 2024 Olimpiyatları Oyunları'na adaylığıyla ilgili Roma Belediyesinin olumsuz yaklaşması üzerine, bu konunun kapanmak üzere olduğunu söyledi.

Bir televizyon programına katılan Başbakan Renzi, dün ülkesinde Roma Belediyesi ve Ulusal Olimpiyat Komitesini (CONI) karşı karşıya getiren başkent Roma'nın 2024 Olimpiyat Oyunları adaylığı hakkında açıklamada bulundu.

Hükümet ile CONI'nin büyük destek verdiği ve uğruna pek çok ülkede lobi çalışmasının yapıldığı 2024 Olimpiyat Oyunları'na, Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi'nin maddi yükü arttıracağı gerekçesiyle "hayır" demesiyle ilgili Renzi, "Ben bu konunun kapanmakta olduğunu düşünüyorum. Kararı belediye meclisi verecek ama belediye başkanı olumsuz görüş bildirdiğine göre, mecliste çoğunluğu vardır demek. Kimse yerel yönetime rağmen olimpiyatları yapmaya kalkışmaz." dedi.

Haziran ayındaki yerel seçimlerde Roma'yı ana muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi'nin adayı Raggi'ye kaptıran Renzi, olimpiyatlara "hayır" diyen başkana "Yanlış hatırlamıyorsam seçim döneminde olimpiyat adaylığını referanduma götüreceğini söylemişti ama şimdi kararı kendi başına ve belediye meclisiyle alıyor. Saygı duyuyorum. Bol şans." ifadeleriyle yüklendi.

Öte yandan, dün olimpiyat adaylığını masaya yatırmak üzere bir araya gelmeleri planlanırken, buluşamayan ve sözlü tartışmaya giren Roma Belediye Başkanı Raggi ile CONI Başkanı Giovanni Malago, bugün 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Roma’nın 4 maça ev sahipliği yapacak olması vesilesiyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Birbirlerine karşı tavırları merak edilen ikiliden Malago, centilmence bir jest yaparak dün tartışmaya girdiği Raggi'nin elini öptü. Kendisine bu hareketi sorulan Malago, "Beni bilen bilir, hanımları hep bu şekilde selamlarım." yorumunu yaptı.

Roma 2024'ün geleceğiyle ilgili olarak da Malago, adaylığın devam ettirilebileceğini ancak, bu durumdan sonra bunun çok da tercih edecekleri yollardan biri olmayacağını kaydetti.

Olimpiyatlar gibi en büyük spor etkinliğine dün olumsuz yaklaşan Belediye Başkanı Raggi, bugün ise Roma'nın EURO 2020'de 4 maça ev sahipliği yapacak olmasını gurur verici olarak nitelendirdi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Etiketler : italyaRoma
Sıradaki Haber
Rekortmen halterciye ödül
Yükleniyor lütfen bekleyiniz