Diğer Sporlar

VİDEO | Rio yolunda 30 günde 23 kota

04 Mayıs 2016 Çarşamba 12:47 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:41

8 olimpik ve 2 paralimpik branşta toplam 23 kota alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcuların 2016 Rio yolunda, son dönemde gösterdiği başarılı performanstan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2016 Rio Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için kritik sürece girilirken, 1 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde 8 olimpik ve 2 paralimpik branşta toplam 23 kota alındı.

Bakan Kılıç, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Milli sporcularımız, 2016 Rio Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'ndaki kritik süreçte, nisan ayı boyunca bizlere güzel mutluluklar yaşattı. Şu ana kadar olimpik branşlarda 68, paralimpik branşlarda ise 64 milli sporcumuz kota aldı. Kota takvimindeki yoğun dönem, gelecek aylarda da sürecek. Bu önemli süreçte milli sporcularımıza başarılar diliyorum. Nisan ayında birbiri ardına gelen güzel başarıların, gelecek dönemde de devamının geleceğini ümit ediyorum. Sporcularımızın bu önemli günlerde, 2016 Rio için ellerinden gelenin en iyisini yapacağına gönülden inanıyorum."

Açıklamaya göre, bu dönemde en fazla kota güreşte elde edilirken, milli güreşçiler, nisan ayı boyunca 6 kota almayı başardı. İbrahim Bölükbaşı serbest stil 97 kilo, Soner Demirtaş serbest stil 75 kilo, Yakup Gör serbest stil 64 kilo, Yasemin Adar kadınlar 75 kilo, Buse Tosun kadınlar 69 kilo ve Hafize Şahin kadınlar 63 kiloda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Atletizmde 4 sporcu Rio vizesi aldı. Maratonda Yavuz Ağralı ve Esma Aydemir, 20 kilometre yürüyüşte Ersin Tacir, 10 bin metrede ise Polat Kemboi Arıkan, olimpiyat barajını geçmeyi başardı. Ayrıca daha önce kota alan sporculardan Meryem Akda, kadınlar 3 bin metre engellide, Yasemin Can ise kadınlar 10 bin metrede olimpiyat barajını geçti. Yüzmede ise Viktoria Zeynep Güneş, 400 metre karışık dalında da olimpiyat barajını geçmeyi başardı.

Paralimpik branşlarda da, halterde İzzettin Kanat 72 kiloda, okçulukta Zehra Özbey Torun ile Merve Nur Eroğlu olimpik yayda, Rio'ya gitme hakkı elde etti.

Nisan ayında alınan kotalarla birlikte, olimpik branşlarda 68, paralimpik branşlarda ise 64 olmak üzere toplamda 132 sporcu, adını 2016 Rio Olimpiyatları'na yazdırdı.

Olimpik branşlarda 1 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde kota alan diğer sporcular şunlar:

Boks: Mehmet Nadir Ünal (81 kilo), Batuhan Gözgeç (64 kilo), Ali Eren Demirezen ( 91 kilo)

Cimnastik: Ferhat Arıcan, Tutya Yılmaz

Eskrim: İrem Karamete (flöre)

Halter: Bir sporcu (ülke kotası)

Masa tenisi: Ahmet Li, Melek Hu

Badminton: Özge Bayrak

Sıradaki Haber
Olimpiyat meşalesi Brezilya'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz