Diğer Sporlar

Rıza hedefini açıkladı!

01 Eylül 2015 Salı 11:59 - Son Güncelleme 01 Eylül 2015 Salı 12:03

Kayaalp "2011'de olduğu gibi şampiyon olarak olimpiyat vizesini almak istiyorum"

 Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşci Rıza Kayaalp, 7-12 Eylül tarihlerinde ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak olimpiyatlara gitmek istediğini söyledi.

Kayaalp yaptığı açıklamada, bu yıl ikinci büyük şampiyonasına çıkacağını, bunun olimpiyat öncesi son dünya şampiyonası olduğunu belirtti.

Dünya güreş şampiyonalarında ilk 6'ya girenlerin olimpiyat vizesi alacaklarını ve olimpiyata direkt katılma şansı yakalayacaklarını aktaran Kayaalp, "Bu açıdan da dünya şampiyonası bizim için çok önemli. 5 yıldır dünya şampiyonalarından hiç boş dönmedim. Bir birincilik, iki ikincilik, iki tane de üçüncülüğüm var. Bu sene de hedefim şampiyon olmak. 2011'de olduğu gibi şampiyon olarak olimpiyat vizesini almak istiyorum. Allah nasip ederse bunu gerçekleştireceğime inanıyorum" dedi.

Hazırlıklarının oldukça iyi ve zorlu geçtiğini belirten Kayaalp, "1 Eylül'de dünya şampiyonasına katılmak üzere yola çıkacağız. Türkiye ile Las Vegas arasında saat farkı olduğu için oraya alışmamız gerekiyor ve bir hafta öncesinden gidiyoruz. Bu bir hafta süresince yine antrenmanlarımıza devam edeceğiz. İnşallah, yüzümüzün akıyla bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı söyletip ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

"Gücümle, azmimle onları alt edip dize getirmeyi bileceğim"

Dünya şampiyonasındaki rakiplerini tanıdığına dikkati çeken Kayaalp, şunları kaydetti:

"Rakipler, sıkletin 130 kiloya çıkmasından dolayı aynı. 120 kiloda kalmış olsaydı sıklet şimdi bir çok rakibim olmayacaktı. Bazı rakiplerimin kilo avantajı var ama bu benim için sorun değil. İnşallah gücümle, azmimle onları alt edip dize getirmeyi bileceğim. Geçen yıl kollarımda biraz sakatlık vardı. Çok çalışmaktan dolayı sakatlıklarım oluyor. O sakatlıklarımı da tedavilerle geçirmeye çalıştık. Şu anda durumum iyi ama kamp başında hafif bir sakatlığım oldu. Şu an kollarımı dinlendirmeye geçtim. Bundan sonra daha iyi olur inşallah. En iyi şekilde dünya şampiyonasına katılmak istiyorum."

Avrupa ve dünya şampiyonalarında bugüne kadar 90'a yakın madalya ve kupa kazanan Kayaalp, dünya güreş şampiyonalarında 2009 ve 2010'da bronz, 2011'de altın madalya, Avrupa'da 2010 ve 2012'de altın, 2011'de gümüş, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ise Gürcü Guram Pherselidze'yi mağlup ederek bronz madalya elde etmişti.

Sıradaki Haber
Rakipleri değil, kameraman yıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz