Diğer Sporlar

Eski dünya şampiyonundan Türkiye'ye destek

23 Temmuz 2016 Cumartesi 13:40 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:44

Smith: "Kendimi İstanbul'da, Rio'dan daha güvende hissediyorum"

Eski dünya yüzme maratonu şampiyonu Smith: "Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlara da davet edildim. Kendimi İstanbul'da, olimpiyatların düzenleneceği Rio'dan daha güvende hissediyorum" - "(FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili) Buraya geldiğimden beri insanların günlük hayatlarına devam ettiklerini, mutlu olup gülümsediklerini, inançlı olup gurur duyduklarını ve Türkiye'ye bağlı olduklarını gördüm"

İstanbul Boğazı'nda yarın düzenlenecek 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda onur konuğu olarak kulaç atacak eski dünya yüzme maratonu şampiyonu Avustralyalı Shelly Taylor Smith, Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Dünya Kadınlar Yüzme Maratonu'nu 1988-1995 yıllarında 7 kez kazanan, 15 kez dünya rekoru kırıp birçok başarı elde eden 55 yaşındaki Shelly Taylor Smith, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Türkiye'de kendini güvende hissettiğini vurgulayan Avustralyalı eski dünya şampiyonu, "Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlara da davet edildim. Kendimi İstanbul'da, olimpiyatların düzenleneceği Rio'dan daha güvende hissediyorum. Dünyada pek çok şey olup bitiyor ve her yerde bir emniyet meselesi var. Bu olayların spora gölge düşürmesini istemiyoruz. Türkiye'ye ilk defa gelmeme rağmen kendimi güvende hissediyorum ve iyi ki geldim diye düşünüyorum." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Türk halkının verdiği tepkiyi öven Smith, "Buraya geldiğimden beri insanların günlük hayatlarına devam ettiklerini, mutlu olup gülümsediklerini, inançlı olup gurur duyduklarını ve Türkiye'ye bağlı olduklarını gördüm. Belli bir inançları var ve bu inançları çok sağlam. Düzenlenecek bu yarış ve Türk insanı sayesinde boğazın kapıları tüm dünyaya açılmış olacak." diye konuştu.

- "Türklerle aramızda özel bir bağ var"

Shelly Taylor Smith, ülkesi Avustralya ile Türkiye arasında özel bir bağ olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşı'ndan sonra iki ülkenin kültürlerinin kesiştiğini anlatan Smith, "Türkler de benim gibi ülkeleriyle gurur duyuyorlar ve bunu paylaştığımız için aramızda büyük bir bağ hissediyorum. Gelibolu'da savaşmış bir yakınım yok ama kendimi buraya yakın hissediyorum. Babam ve kardeşim ordu mensubuydu, donanmada çalışıyordu. Orada yaşanmış bir hikayemizin olmamasına rağmen aramızdaki bağın buradan geldiğini hissediyorum. Ayrıca Gelibolu'ya gidebilmek için Türkiye'ye geldim." şeklinde görüş bildirdi.

- "Boğazda yüzmek heyecan verici olacak"

Shelly Taylor Smith, İstanbul Boğazı'nda yarın gerçekleştirilecek yarışın kendisi için büyük deneyim olacağını aktardı.

Boğazda yarışacağı için heyecanlı olduğunu dile getiren Avustralyalı yüzücü, "Açık su alanında yüzmek ya da genel olarak yüzmek her zaman çok ilginç. Havuzda yüzdüğünüz zaman hep aynı ama doğanın içerisinde yüzüyorsanız, boğazda yapılacak bu yarışta olduğu gibi, pek çok farklı mücadele alanı ortaya çıkıyor. Zaten işi heyecanlı kılan da bu." ifadelerini kullandı.

Shelly Taylor Smith, yüzlerce Avustralyalı vatandaşı gelecek yıl bu yarışa getirmek için şimdiden çalışmalara başladığını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Yüzmede 27 yıl sonra gelen rekor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz