Diğer Sporlar

Derya Eşme, bronz madalyayı kaptı

17 Kasım 2016 Perşembe 11:10 - Son Güncelleme 17 Kasım 2016 Perşembe 08:13

Milli sporcu Derya Eşme, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcu Derya Eşme, kadınlar 44 kiloda bronz madalya elde etti.

Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonunun (WTF) Kanada'nın Burnaby kentinde düzenlediği ve 5 gün sürecek şampiyonaya 100 ülkeden 900 sporcu katılıyor.

Organizasyonun ilk gününde kadınlar 42 ve 44 ile erkekler 45 ve 48 kiloda müsabakalar yapıldı.

Kadınlar 44 kiloda tatamiye çıkan Derya Eşme, ilk turu maç yapmadan geçti. Derya, ikinci turda Ekvador'dan Kimberly Gonzalez'i 8-1, üçüncü turda Sırbistan'dan Miljana Stefanov'u 13-2, çeyrek finalde ise İspanyol Lorena Cabel Solaz'ı 6-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kosta Rika'dan Maria Calderon'a normal süresi 4-4 biten müsabakada altın vuruşla mağlup olan Derya Eşme, bronz madalyada kaldı.

Şampiyonada ilk gün mücadele eden diğer Türk sporculardan kadınlar 42 kiloda Emine Göğebakan ile erkekler 48 kiloda Burak Aşık çeyrek final, 45 kiloda Enver Nazlı ise ikinci turda elendi.

Müsabakaları takip eden Vancouver Başkonsolosu Anıl Bora İnan ve konsolos muavini Selçuk Çiçek, milli takım kafilesiyle yakından ilgilendi.

Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde kadınlar 46 kiloda Hamiyet Toğan ve 49 kiloda Şüheda Nur Güler ile erkekler 51 kiloda Muhammed Talha Şen ve 55 kiloda Kemal Külük madalya mücadelesi verecek.

Sıradaki Haber
Pamuk tarlasından zirveye!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz