Diğer Sporlar

Enes Erkan tarih yazmak istiyor

24 Ekim 2016 Pazartesi 17:10 - Son Güncelleme 24 Ekim 2016 Pazartesi 14:15

Milli karateci Enes Erkan: "Dünya Şampiyonası benim için son gibi gözüküyor"

Karate Milli Takımı'nın 84 kilodaki son 2 dünya şampiyonu Enes Erkan, Avusturya'da katılacağı kariyerinin son şampiyonasında da zirveyi hedeflediğini söyledi.

Karate Federasyonunun internet sitesinde açıklaması yer alan Enes, 2012 ve 2014 yıllarında dünya şampiyonluğu sevincini yaşadığını hatırlatarak, üst üste üçüncü kez bu unvana sahip olup kariyerini noktalamak istediğini aktardı.

Avusturya'nın Linz kentinde 26 Ekim Çarşamba günü başlayacak Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda mücadele edecek Enes, "Linz'de katılacağım son dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak tarih yazmak istiyorum. Aylardır bunun için çalıştık. Heyecanla başlama saatini bekliyorum. İnşallah üçüncü kez dünya şampiyonluğunu alacağım." değerlendirmesini yaptı.

Çocuklarının büyüdüğünü ve onlara zaman ayırmak istediğini vurgulayan Enes, şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonadan sonra özellikle eşim artık kariyerimi sonlandırmamı istiyor. Karate, olimpiyatlara da girdi ama dört yıllık bir süreç var. Çocuklarım da büyüdü artık, onlara da zaman ayırmam gerekiyor. Bu Dünya Şampiyonası benim için son gibi gözüküyor. Bıraktıktan sonra spora hizmet etmeye devam etmek istiyorum ve bunun için elimden ne geliyorsa yapacağım."

Takım içinde güzel bir havanın bulunduğuna dikkati çeken Enes, "Hem bayanlarda hem de erkeklerde çok genç bir kadroya sahibiz, başarıya aç bir takımız. Takım içinde büyük başarılara imza atacak arkadaşlarımız da var. Burada da iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Mesela genel klasmanda, erkek ve bayan takımlarda dünya şampiyonluğumuz yok. İnşallah bunları burada başaracağız." şeklinde görüş belirtti.

- 22 yıllık kariyer

Kariyerinde 22. yıla girdiğini bildiren milli karateci, "118 ülkenin gözü önünde bayrağımızı göndere çekmek, İstiklal Marşı'mızı dinletmek büyük bir olay." ifadesini kullandı.

Enes, 4 yıldır dünya şampiyonu unvanına sahip olduğunu, bu şampiyonada da unvanını korumak istediğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Dünya Karate Şampiyonası'na doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz