Diğer Sporlar

Karatede 5 madalya

07 Mayıs 2016 Cumartesi 19:01 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2016 Cumartesi 16:07

Milliler, Avrupa Karate Şampiyonası'nın 3. gününde 5 madalya kazandı.

51. Avrupa Karate Şampiyonası'nın 3'üncü gününde Türkiye organizasyondaki ilk altın madalyasını kazanırken, ikişer de gümüş ve bronz madalya elde etti.

Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenen şampiyonada ilk seansta 7 kategoride madalyalar sahiplerini buldu.

Erkekler kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, Bosna Hersekli rakibini yenerek Türkiye’ye şampiyonadaki ilk altın madalyayı kazandırdı. Final maçlarını kaybeden Merve Çoban ve Erman Eltemur gümüş madalyada kalırken, Enes Erkan ve Büşra Tosun Avrupa üçüncüsü oldu.

Uğur Aktaş'tan altın madalya

21 yaş altı kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Uğur Aktaş, 84 kilo finalinde Bosna Hersekli Meris Muhovic ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün olan genç sporcu, bitime 21 saniye kala aldığı 3 puanla rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Büyükler kategorisinde kariyerinin en büyük başarısına ulaşan Aktaş’a madalyasını Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan verdi.

Erman ve Merve gümüşte kaldı

Erkekler kumite 75 kilo finalinde son Avrupa şampiyonu Rafael Aghayev ile karşılaşan Erman Eltemur, rakibine son dakikada verdiği puanlarla 3-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Eltemur, geçen yıl Avrupa Oyunları’nda mağlup ettiği rakibi karşısında ilk üç dakika çok iyi mücadele etmesine rağmen puan almayı başaramadı.

Bayanlar kumite 68 kiloda 2 yıl önce Avrupa 2'incisi olan Merve Çoban, 61 kiloda da aynı dereceyi elde etti. 2012 Dünya ve 2015 Avrupa şampiyonu Fransız Lucie Ignace karşısında Çoban, son 65 saniyesine 1-1 girilen maçı 3-1 kaybederek gümüş madalyayla yetindi.

Enes ve Büşra’dan bronz

2012 ve 2014 Avrupa şampiyonu Enes Erkan, +84 kilo 3'üncülük maçında Bosna Hersekli Haris Sujkovic’i hakem kararıyla 5-0 yenerek bronz madalya kazandı.

Erkan, Avrupa Şampiyonası tarihinde yedinci bireysel madalyasını boynuna taktı.

Bayanlar kumite 55 kiloda Büşra Tosun da kariyerinin ilk büyük organizasyonunda kürsüye çıkmayı başardı.

Büşra Tosun, Lüksemburglu Jennifer Warling karşısında bitime 5 saniye kala 1-0 öne geçti. Rakip antrenörün itirazını değerlendiren hakemler, Warling’e bir puan verince skor eşitlendi. Maçın son saniyesinde de her iki sporcu birer puan alınca mücadele 2-2 sona erdi ve sonuç hakem kararına kaldı. Müsabakayı hakem kararıyla 5-0 kazanan Büşra Tosun, bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyona pazar günü erkekler-bayanlar takım kata ve erkekler takım kumite finalleri ile sona erecek.

Kapanış töreninde Avrupa Karate Federasyonu bayrağını önümüzdeki yıl organizasyona ev sahipliği yapacak Türkiye adına Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan teslim alacak.

Sıradaki Haber
Avrupa Karate Şampiyonası'nda 5 final!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz