Diğer Sporlar

Kırık bilekle şampiyon oldu!

25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:07 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:02

Tekvando Şampiyonası'na kırık bileğiyle katılan 14 yaşındaki Beyza, altın aldı.

Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası'na kırık bilekle katılan Beyza Basma, altın madalyaya uzandı.

Tekvandoya 2 yıl önce başlayan ve şimdiye kadar 8 turnuvaya katılan Beyza, tüm organizasyonlarda birinciliği kimseye bırakmadı.

Son olarak Muğla'nın Marmaris ilçesinde yapılan Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası'na artı 59 kiloda katılan 14 yaşındaki tekvandocu, sol bileği kırık olmasına rağmen mutlu sona ulaştı.

Şampiyonadan 15 gün önce sol bileğinin kırıldığını aktaran Beyza, "Alçılı bir şekilde pasif şekilde çalışmalarımı sürdürdüm. Şampiyonadan bir gün önce alçım çıkartıldı. Maçlara bileğim kırık bir şekilde girdim. Sol bileğimi sargıyla sararak maçlara öyle katıldım. Sadece sağ elimle bloke ederek, müsabakaları kazandım. Toplam 5 maç yaptım, hepsini sayı nakavtıyla kazanarak Türkiye Şampiyonu oldum" diye konuştu

Uzun zamandır bu şampiyonaya hazırlandığı için kırık bilekle bile olsa turnuvaya katılmayı göze aldığını dile getiren genç tekvandocu, "Sonucu ne olursa olsun mücadele edecektim. Ayrıca tek elimle bile kendime güveniyordum. Antrenörlerim bana destek çıktılar. Onlara mahcup etmemek için en iyi mücadeleyi ortaya koydum ve şampiyon oldum" ifadelerini kullandı.

Yay-Tan-Say Kulübü'nde spor yaşamını sürdüren ve kazandığı şampiyonluk sonucunda milli takım seçmesine çağrıldığını vurgulayan Beyza, ay-yıldızlı formayı giyip Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini kaydetti.

"Kırık bilekle şampiyon olarak bize büyük gurur yaşattı"

Antrenör Yavuz Sayan, Beyza'dan uzun vadede önemli başarılar beklediklerini belirterek, "İki yıl gibi kısa zamanda Türkiye şampiyonu olmak önemli bir başarı. Kıza zamanda artı sıklette yıldızlar, gençler ve büyüklerde A takıma sokmak istiyoruz. Hedefimiz olimpiyatlara hazırlamak" dedi.

Genç sporcunun bileğinin kırılmasının ardından çalışmalarını aksatmadığına işaret eden antrenör Sayan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendisi çok fedakarlık yaptı biz de taktik ve teknikleri kızımıza vererek kırık kolla nasıl şampiyon olabilir onun hesabını yaptık. Maçlardan bir gün önce alçısını aldık. Sol bileğini saklayarak mücadele ettirdik. Maçların hepsini sayı nakavt yaparak şampiyon oldu ve bize büyük gurur yaşattı."

Sıradaki Haber
Judoda devşirme takviyesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz