Diğer Sporlar

Millilerden 62 madalya

23 Temmuz 2016 Cumartesi 19:16 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:25

Türkiye, 3 branşta 22'si altın 62 madalya kazandı.

Samsun'da devam eden İşitme Engelliler Dünya Şampiyonalarında Türkiye, 3 branşta 22'si altın 62 madalya kazandı.

Samsun'da 4 spor salonunda 5 gündür devam eden karate, judo ve tekvando dünya şampiyonalarında Türkiye 22'si altın olmak üzere 62 madalya almayı başardı.

Milli sporcular karatede 11 altın, judoda 6 altın ve tekvandoda 5 altın kazanarak Türk bayrağını göndere çektirdi. Karatede Fatih Çekirge 3 şampiyonluk elde etti. Karate ferdi kata, kumite 67 kiloda şampiyonluk elde eden Fatih Çekirge, takım kata mücadelesinde de şampiyonluğa ulaştı.

Milli sporcu Fatih Çekirge, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Samsun'da çok güzel ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. Ülkemizde yaşanan olaylar bizi etkilese de bayrağımız için ve Türkiye için güçlü kalarak 3 altın madalya kazanmanın gururunu yaşıyorum. Bu madalyaları vatanıma milletime armağan ediyorum." dedi.

Samet Bulut 2 altın madalya aldı

Judoda 100 kilo ile açık sıklette mindere çıkan ve 2 altın madalya kazanan milli sporcu Samet Bulut ise gelecek yıl yine Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda da madalya kazanmak istediğini ifade etti.

Milli takımın, plaj voleybolu ve masa tenisi branşlarında da yarın madalya maçlarına çıkacağı bildirildi.

Sıradaki Haber
12 yaşında, 82 madalya kazandı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz