Diğer Sporlar

Muay thaide yılın antrenörlüğüne Türk aday

23 Temmuz 2015 Perşembe 12:12 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2015 Perşembe 12:18

Teslime Çelik, IFMA tarafından yılın antrenörü adayları arasında gösterildi.

Çok sayıda dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu sporcu yetiştiren Muay Thai Milli Takım Antrenörü Teslime Çelik, Uluslararası Amatör Muay Thai Federasyonu (IFMA) tarafından yılın antrenörü adayları arasında gösterildi.

Küçük yaşlardan bu yana Uzak Doğu sporlarıyla ilgilenen 47 yaşındaki Teslime Çelik, muay thai, wushu ve kick boks branşlarında uzun yıllar mücadele ederek çeşitli dereceler elde etti. 2001'de Yunanistan'da düzenlenen özel bir turnuvada muay thai branşında dünya şampiyon olan Çelik, daha sonra antrenörlüğe yöneldi.

Bu dönemde çok sayıda sporcu yetiştiren ve kendini geliştiren Çelik, çalışmalarının ardından milli takım antrenörlüğüne getirildi.

Milli takımla çeşitli şampiyonalarda görev yapan, çok sayıda dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu yetiştiren Teslime Çelik, bu yıl IFMA tarafından yılın antrenörlüğüne aday gösterildi. Adaylar arasında Çelik'in yanı sıra Ukrayna'dan Pavel Yevtushenko, Kanada'dan Suchart Yodkerepauprai ve Rusya'dan Vitaly Miller da yer alıyor.

Yılın antrenörü IFMA'nın www.ifmamuaythai.org adresli internet sitesinde 12 Ağustos'a kadar sürecek oylamayla belirlenecek.

"Tarifi imkansız bir mutluluk yaşıyorum"

Aday gösterilen 4 kişi arasında tek kadın olan Teslime Çelik, AA muhabirine, çok büyük bir gurur yaşadığını söyledi.

Duygularını dile getirmekte zorlandığını ifade eden Çelik, "IFMA tarafından 19 Ağustos'ta Bangkok'ta düzenlenecek Dünya Kupası müsabakalarında 'Olimpik Gece' adı altında bir etkinlik gerçekleştirilecek. Orada dünya genelinde yılın en iyi takım, en iyi sporcu, hakem, antrenör gibi ödülleri verilecek. Bu ödüllere aday olan isimler arasında olduğum için çok sevindim. Tarifi imkansız bir mutluluk yaşıyorum. Bu adaylıkla büyük bir sorumluluğu omuzlarıma aldığımı hissediyorum" şeklinde konuştu.

Tek kadın aday olmasının kendisini ayrıca gururlandırdığını vurgulayan Çelik, "Türk kadının gücünü, onurunu, hanımefendiliğini göstermek ve yüceltmek istiyorum. Burada desteğe de ihtiyacım var. Bu bir milli dava diye düşünüyorum. Herkesten oylamaya destek bekliyorum" dedi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde bölge antrenörü olarak da görev yapan Çelik, bir kadın olarak sporun içerisinde yer almanın ve gençlerin hayatına olumlu bir yön verebilmenin hazını yaşadığını kaydetti.

Sporcu yetiştirmeye devam edeceğini vurgulayan Çelik, "Allah izin verirse saçlarımın her akı kadar şampiyon çıkarmaya talibim" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Judocuların "dünya" sınavı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz