Diğer Sporlar

Pamuk tarlasından zirveye!

16 Kasım 2016 Çarşamba 11:49 - Son Güncelleme 16 Kasım 2016 Çarşamba 08:54

Makedonya'da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda birinci olan 9 çocuklu ailenin oğlu Mehmet Ali Ravi, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti.

Makedonya'da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan 15 yaşındaki Mehmet Ali Ravi, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti.

Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Buğday Kuyusu Mahallesi'nde dünyaya gelen ve küçük yaştan beri ailesiyle tarlada çalışan Mehmet Ali, kepçe operatörü babasının işi dolayısıyla 7 yaşındayken kent merkezine taşındı.

Burada judocu arkadaşlarından etkilenen genç sporcu, 10 yaşında Şanlıurfa Judo İhtisas Gençlik ve Spor Kulübüne kayıt yaptırdı. Kulüpte hocası Mücahit Delioğlu'nun dikkatini çeken Mehmet Ali, çıktığı birçok müsabakada tatamiden başarıyla indi.

Kırşehir ve Sakarya'da düzenlenen Türkiye şampiyonalarında birinci olup milli takıma seçilen, son olarak da haziran ayında Makedonya'da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda 38 kiloda Türkiye'yi temsil eden Mehmet Ali, şimdi de Avrupa ve dünya şampiyonlukları hedefine ulaşmak için çabalıyor.

Judodaki başarısı sayesinde spor lisesine giren milli sporcu, hafta sonlarında da köyüne giderek ailesiyle pamuk tarlalarında çalışıyor.

Mehmet Ali Ravi, arkadaşlarından etkilenerek başladığı judoyu zamanla çok sevdiğini söyledi.

Başta ailesinin judoyla uğraşmasına sıcak bakmadığını ancak gelen başarılı sonuçların ardından kendisine güvenmeye başladığını anlatan Mehmet Ali, antrenörü Mücahit Delioğlu'nun kendisinde büyük emeği olduğunu belirtti.

Genç sporcu, iyi mücadele etmeye çalıştığını ve bunun sonucunda judoda daha iyi yerlere gelmeyi arzuladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Babamın işi dolayısıyla ikinci sınıftayken köyden kentte taşındık. Burada başta sıkılıyordum, sonra arkadaşlar edindim. Arkadaşlarımın çoğu judoya gidince ben de merak edip 11 yaşındayken kayıt yaptırdım. Sonrasında arkadaşlarım yenildikçe bu sporu yapmaktan vazgeçti, ben pes etmeyip devam ettim. İlk olarak Adıyaman'da bölge şampiyonasında üçüncü sırayı aldım. Bir ay sonra Mardin'de, önceki maçta yenildiğim rakibimi yenerek şampiyon oldum. Daha sonra Kilis'te bölge şampiyonluğuna ulaştım. Bölge şampiyonluklarının ardından Türkiye şampiyonalarına katıldım ve iki kez birincilik kürsüsüne çıktım. Milli takıma seçildim. Bu yaz Yıldızlar Balkan Şampiyonası'na katılarak altın madalya kazandım. Ülkemi bu şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum, hep hayalini kuruyordum Allah'a şükür başardım."

- "Köye gittiğimizde kardeşlerimle pamuk topluyoruz"

Mehmet Ali Ravi, judodaki başarıları sayesinde bu yıl spor lisesine başladığını aktararak, "Sabahları okula gidiyorum. Sonra okuldan çıkıp salona gidiyorum. Biz 9 kardeşiz, köye gittiğimde kardeşlerimle pamuk topluyoruz. Zaten yakınlarımızın büyük bölümü halen köyde yaşıyor." dedi.

Judoya yeni başlayan kardeşi Ahmet'i de yetiştirmek için gayret ettiğini belirten Mehmet Ali, ayrıca spordaki başarılarını daha da artırmayı amaçladığını kaydederek, "Bundan sonraki hedefim Avrupa şampiyonu olmak, yaklaşık 2 ay sonra Şanlıurfa'da düzenlenecek Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda inşallah birinciliğe ulaşmak ve sonra da Avrupa'da zirvede yer alarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

- "Gelecek vadeden bir sporcumuz"

Judo Federasyonu Teknik Kurul Üyesi, Şanlıurfa Judo İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali ihsan Delioğlu da Mehmet Ali'nin örnek sporcularından biri olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'dan bir dünya şampiyonu çıkarmak amacıyla yola çıktıklarını vurgulayan Delioğlu, şunları kaydetti:

"Kulübümüzün yetiştirdiği 13 sporcu var. Biz bu şehirden bir dünya şampiyonu çıkarmak için yola çıktık. Allah'a şükür yapmış olduğumuz emeğin semeresini alıyoruz. 2008'den beri her yıl milli takıma sporcu veriyoruz. Mehmet Ali de gelecek vadeden bir sporcumuz. Hepimizi ona destek veriyoruz. Çok şükür judo Şanlıurfa'da en başarılı branşlardan bir tanesidir."

Sıradaki Haber
Kanada'da tekvando heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz