Diğer Sporlar

Tarihe geçtiler!

31 Ekim 2016 Pazartesi 14:19 - Son Güncelleme 31 Ekim 2016 Pazartesi 11:25

Kadın Kata Milli Takımı, Avusturya'da gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye'ye, Dünya Şampiyonası tarihindeki ilk takım kata madalyasını kazandırdı.

Dünya Karate Şampiyonası'nda takım katada bronz madalya kazanan Kadın Milli Takımı'nın sporcuları Rabia Küsmüş, Gizem Şahin ve Dilara Bozan tarihe geçti.

Kadın Kata Milli Takımı, Avusturya'da gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye'ye, Dünya Şampiyonası tarihindeki ilk takım kata madalyasını kazandırdı.

Ay-yıldızlı ekip, İstanbul'da 2015 yılında düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı.

Türkiye Karate Federasyonu'nun internet sitesinde açıklama yapan milli sporcular, daha büyük başarılar için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Yıl içerisinde ciddi bir hazırlık dönemini geçirdiklerini belirten Rabia, "Çok fazla emek verdik ve sonunda anlamlı bir madalyayı ülkemize kazandırdık. Türkler her zaman, her müsabakada tarih yazmayı severler. Biz de bu işin içinde olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz. Tabii ki madalyanın rengi bronz olmasaydı daha iyi olurdu. Dünya Şampiyonası için hedefimiz altın madalyaydı. Buna rağmen ilk adımı üçüncülükle attık. Daha sonraki maçlarda inşallah madalyamızın rengi altın olur." ifadelerini kullandı.

En büyük amaçlarının katıldıkları her turnuvada İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu anlatan Gizem, "Allah emeklerimizin karşılığını verdi. Elimizden geleni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Bu başarıda federasyonumuzun, hocalarımızın ve takım arkadaşlarımızın payı çok büyük. Daha güzel sonuçlar elde edebilmeyi hedefliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Hem ferdi hem de takım katada Türkiye'yi temsil eden Dilara ise şunları kaydetti:

"Takımımızın yaş ortalaması 20 ama ülkemize şimdiye kadar kazanılmamış madalyaları getirmek, benim ve takım arkadaşlarım adına çok büyük bir gurur kaynağı. Bu takımın bir üyesi olduğum için gerçekten çok mutluyum. Çok şükür bugün burada bu madalyayı boynumuza takmak bize nasip oldu. Yaş ortalamamız küçük olduğu için gelecek vadeden bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Önümüzde Türkiye'de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası var. Orada da zirveyi hedefliyoruz."

- Delihasan: "Takım katada bir ilk"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise Türk karatesinin tarihi bir şampiyona yaşadığını vurguladı.

Kadın Kata Milli Takımı'nın aldığı madalyanın önemine dikkati çeken Delihasan, "Avusturya'daki Dünya Şampiyonası, takım katada aldığımız madalya anlamında bize bir ilk yaşattı. Büyükler Dünya Şampiyonası açısından takım kata dalında ilk defa madalya aldık. Bu, bir başarının geleceğe taşınmasında gerçekten önemli. Gençlerde bu kategoride birçok madalya kazandık. Kata dalında büyüklerde de bir yer edinmek istiyorduk. Aldığımız madalya bu anlamda çok büyük önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Millilerden bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz