Diğer Sporlar

Tekvandocuların hedefi Rio'da çifte altın

26 Temmuz 2016 Salı 17:27 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2016 Salı 14:30

Milli tekvandocular, Rio için iddialı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'yi Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar, hedeflerinin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 68 kiloda altın madalya kazanan Servet Tazegül ile 2012 Londra'da 67 kiloda gümüş madalya elde eden Nur Tatar, yaklaşan 2016 Rio Olimpiyatları hakkında AA'ya açıklamada bulundu.

Rio'da altın madalya kazanarak adını tarihe yazdırmayı amaçladığını aktaran Servet, "2012 Londra'dan sonra 2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyon olmayı hedefliyorum. Altın madalya alarak adımı tarihe yazdırmak istiyorum. Geçirdiğimiz kötü günlerde milletimizin yüzünü bir nebze de olsa güldürmeyi amaçlıyorum." diye konuştu.

Sakatlığı nedeniyle ayak bileğinden ameliyat edilen ve mindere döndükten sonra Avrupa şampiyonu olan milli tekvandocu, "Sürekli sakatlıklar yaşıyoruz. Yaptığımız spor, temasa dayalı. Bu kez ameliyatlık bir durumum vardı. Ağrılar sürekli rahatsız ediyordu. İlk kez ağrılarla mücadele etmiyoruz. Bu sakatlık performansımı etkiliyor. Yüzde yüz hazır olduğumuzda halkımız bambaşka bir Servet görebilir. Bu sakatlıklara alışıp, antrenmanlarımızı yaparak Rio'ya hazırlanıyoruz. Olimpiyatlardan güzel sonuçla döneceğimize canı gönülden inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Rio'da madalya kazanmak için elimizden geleni yapacağız"

Servet Tazegül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine değinerek, "Halkımız, darbeye karşı yollara çıkarak canlarını feda etti. Nur ile mindere çıkarak elimizden geleni yapacağız. Terimizin son damlasına kadar onlar için mücadele edeceğiz. İkimizin de altın madalya şansı olduğuna inanıyorum. Rio'da madalya kazanmak için elimizden geleni yapacağız." görüşlerini aktardı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden "demokrasi şehitleri" için mücadele edeceklerini aktaran 27 yaşındaki milli tekvandocu, şöyle konuştu:

"Biz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sporcuyuz. Onların ödediği vergilerle buralardayız ve onlar sayesinde ekmek yiyoruz. Onlar olmasa, bu sporda başarılı olamazdık. Halkımız canlarını ortaya koyup, sokaklara çıkarak ülkemizi darbeden korudu. Allah onlardan razı olsun. Onlar canlarını ortaya koydu. Biz de onlar için mücadele edeceğiz. Antrenmanlarda bile yorulunca dinlenmiyorum. Başarılı olmak için sürekli çalışıyorum. Onlar sürekli aklımda ve beni motive ediyor. İnşallah kötü giden süreçte onların yüzlerini biraz olsun güldürebiliriz. Allah, bu darbe girişimini planlayanların, onların arkasında yer alanların inşallah cezasını verir."

Nur Tatar: "İki altın madalya ile dönmeyi istiyoruz"

2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, Servet Tazegül ile Brezilya'da en iyi performanslarını göstererek, iki altın madalyayla dönmek istediklerini söyledi.

Londra Olimpiyatları'ndan sonra geçen 4 yılda tecrübe kazandıklarını aktaran Nur, "2012 Londra Olimpiyatları'nda sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil ettik, tecrübe kazandık. Hedefimiz Rio Olimpiyatları'ydı. Olimpiyat vizesini Servet ağabey ile aldık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Allah izin verirse Brezilya'da en iyi performansımızı göstererek, iki altın madalya ile dönmeyi istiyoruz." diye görüş belirtti.

Çalışmalarının çok güzel geçtiğini aktaran 23 yaşındaki milli sporcu, "Antalya Belek'te kamp yapıyoruz. Olimpiyatlara çok az bir süre kaldı. Birçok kez uluslararası maçlara gittik ve dinlenme şansımız olmadı. Performansımızı en yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Şu anda yüzde 80 hazırız." şeklinde konuştu.

Nur Tatar, olimpiyatlarda karşılaşacakları rakiplerini çok iyi tanıdıklarını vurgulayarak, "Olimpiyat, bir sporcunun ulaşabileceği son nokta. Dünyadaki bütün iyi rakipler orada olacak. Onlarla bütün arenalarda karşılaşıyoruz. Olimpiyatta o gün kim formundaysa kazanacak. İnşallah Allah bizden yana olur ve altın madalyayı biz alırız." görüşlerini aktardı.

FETÖ'nün darbe girişiminde yaşananların kendilerini çok üzdüğünü belirten Nur, "Yaşananlardan çok etkilendik. Amacımız, Türkiye'ye madalya ile dönerek, yaşanan acıları bir nebze de olsa unutturmak. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Alacağımız madalyalar onlar için olacak. Onlar için ter dökeceğiz. Allah izin verirse kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sonuna kadar milletimizin ve bayrağımızın arkasındayız." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Rusya'dan 1 altın, 1 bronz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz