Diğer Sporlar

"Türkiye'nin güvenli olduğunu gösterdik"

15 Şubat 2017 Çarşamba 13:18 - Son Güncelleme 15 Şubat 2017 Çarşamba 13:23

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı, Antalya'da düzenlenen 4. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nı, değerlendirdi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Antalya'da düzenlenen 4. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nı, büyük bir katılım ve başarı ile noktaladıklarını belirtti.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamada, çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını vurguladı.

Organizasyonun 2017 yılında Avrupa'da en yüksek olimpiyat puanı dağıtan açık tekvando turnuvası özelliği taşıdığına işaret eden Şahin, "2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda sporcularımızın önüne büyük bir fırsatı getirdik. Sporcularımız Tokyo 2020 yolunda önemli puanlar kazandı. Turnuvaya katılan tüm sporcu kardeşlerimizi, antrenörleri ve kulüpleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şahin, turnuvanın yoğun katılımla gerçekleştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"4. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nı büyük bir katılım ve başarı ile noktaladık. Geniş çaplı bir turnuvaya ev sahipliği yaptık. Türkiye'ye gelen tüm ülkeleri en iyi şekilde ağırladık. Bütün kafileler ülkemizden mutlu bir şekilde ayrılıyor. Güçlü Türkiye'yi yerinde görmeyi tercih eden ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye, ne kadar güvenli olduğunu ve organizasyon yapma konusundaki başarısını herkese bir kez daha gösterdi."

Türkiye Tekvando Federasyonunun ev sahipliğinde 10-14 Şubat'ta düzenlenen turnuvaya, müsabaka dalında 46 ülkeden bin 468, poomse kategorisinde ise 8 ülkeden 388 sporcu katıldı.

Türk sporcular, turnuvayı 53'ü altın, 49'u gümüş ve 95'i bronz olmak üzere 197 madalyayla tamamladı. 

Sıradaki Haber
Galatasaray'a genç judocu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz