Diğer Sporlar

Yangın, Rio'yu "yakacak"

31 Temmuz 2015 Cuma 11:41 - Son Güncelleme 31 Temmuz 2015 Cuma 11:44

Hatice Kübra Yangın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefliyor.

Dünya Tekvando Federasyonunun olimpiyat puanlamasına göre en iyi 15 tekvandocu arasında yer alan Hatice Kübra Yangın, ilk 6 sporcu arasına girerek, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefliyor.

Hatice Kübra Yangın, yaptığı açıklamada, 14-16 Ağustos tarihlerinde Moskova'da düzenlenecek Grand Prix birinci seri müsabakasına katılacaklarını söyledi.

Turnuva için hazırlıkların devam ettiğini belirten Hatice, "Şu anda Almanya'daki kampımız devam ediyor. 4 Ağustos'dan sonra Türkiye'ye döneceğiz. Bir müddet burada çalışıp, Rusya'ya gideceğiz. Çok zorlu bir müsabaka bizi bekliyor. İnşallah başarılı oluruz" diye konuştu.

Hatice, serilerde en iyi puanı almak istediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Grand Prix seri müsabakalarına dünya sıralamasındaki ilk 35 sporcu çağrılıyor. Seriler çok kaliteli geçecek. Tüm seriler sonunda sıralamada ilk 6'ya giren sporcular direkt olimpiyatlara gidiyor. Hedefim tabii ki olimpiyat kotasını alıp, orada ülkemi temsil etmek. Olimpiyatlar, çocukluğumdan beri her sporcunun olduğu gibi benim de tek hayalim. Dünya sıralamasında 15'inciyim. İnşallah ilk 6'ya girerek, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan gitmeyi hedefliyorum. Serilerde alacağım bir madalyayla inşallah yüzde 90 direkt Rio'dayım."

"Fiziksel dayanıklılığım turnuvanın kilidi olacak"

Hatice, olimpiyat puanlama maçlarında bir üst sıklette yarışacağını belirterek, bunun kendisi için dezavantaj oluşturacağını anlattı.

İki katı mücadele etmek zorunda kalacağını dile getiren Hatice, şunları kaydetti:

"Daha çok antrenman yapmam lazım. Daha akıllı, sistemli ve rakipleri çözümleyerek çalışmam gerekiyor. Bu çalışmalar beni başarıya götürecektir. Taktik ve fiziksel dayanıklılığım da çok önemli. Bu iki unsur benim için turnuvanın kilidi olabilir. Sıkletime göre İngiltere, İspanya ve ABD güçlü ancak rakiplerimden korkmuyorum. Başarılı olacağıma inancım tam."

Sıradaki Haber
Tekvandoda hedef belirlendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz