Engelli Sporları

Milli atlete Rio için özel davet

11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:45 - Son Güncelleme 11 Temmuz 2016 Pazartesi 11:54

IPC, görme engelli Büşra Nur'u 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na çağırdı.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), görme engelli milli atlet Büşra Nur Tırıklı'yı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda cirit branşında yarışmaya davet etti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (TGESF) Başkanı Abdullah Çetin, yaptığı açıklamada, IPC'nin aldıkları derecelerle dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan sporcuları oyunlara davet ettiğini belirtti. Çetin, Büşra Nur'un dünya sıralamasında yedinci sırada yer aldığını için Rio'ya çağrıldığını söyledi.

Milli atletin cirit atma branşında yarışacağını ifade eden Çetin, "Büşra Nur bugüne kadar katıldığı organizasyonlarda iyi sonuçlar alarak dünya sıralamasında iyi bir yer edindi. Bunun sonucunda 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandı. Büşra Nur'un orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Görme engelliler, paralimpik oyunlarına Golbol Erkek ve Kadın Milli Takımlarında 12, B1 futbol branşında 8, judo milli takımından 4 ve atletizmde bir sporcuyla katılacak.

Öte yandan IPC, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na Görme Engelliler Spor Federasyonu, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonuna davetle 4 ortak kota hakkı verdi.

Federasyonlar kendi aralarında anlaşarak, oyunlara katılacak ikisi kadın dört sporcuyu belirleyecek.

Sıradaki Haber
Millilerden üst üste 2. şampiyonluk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz