Futbol

143 gün sonra döndüler

12 Kasım 2016 Cumartesi 20:55 - Son Güncelleme 12 Kasım 2016 Cumartesi 17:58

Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül, 143 gün sonra A Milli Takım'a döndü.

 Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile oynanan karşılaşmada, milli takımın ilk 11'inde uzun bir aradan sonra yeniden Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'e yer verdi.

2016 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra 3'ü resmi, biri hazırlık olmak üzere 4 maçta aday kadroya alınmayan 4 futbolcu, 143 gün sonra kırmızı-beyazlı formayı yeniden giydi.

Bu oyuncular, son olarak Türkiye'nin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile oynadığı ve 2-0 kazandığı son grup maçında görev almıştı.

Kaptanlık ve 10 numaralı forma Arda Turan'ın

A Milli Futbol Takımı'nda, Kosova karşısında sahaya kaptan olarak Arda Turan çıktı. Ay-yıldızlı takımın son 4 maçında kadroya alınmayan Arda'nın yerine Mehmet Topal kaptanlık pazubandını takmıştı.

Arda Turan, 10 numaralı formasını da Hakan Çalhanoğlu'dan geri aldı. Hakan ise sahaya 5 numaralı forma ile çıktı.

Arda Turan en çok milli olan 4. futbolcu

Fatih Terim tarafından 4 maç aradan sonra yeniden kadroya davet edilen Arda Turan, Kosova maçı ile ay-yıldızlı formayı 95. kez giydi ve Tugay Kerimoğlu'nu geride bıraktı.

Arda, 120 kezle Rüştü Reçber'in ilk sırada bulunduğu ay-yıldızlı formayla en çok maça çıkan oyucular listesinde dördüncü sıraya yükseldi.

Terim'den 7 değişiklik

Fatih Terim, İzlanda'ya deplasmanda 2-0 mağlup oldukları karşılaşmanın ilk 11'inden 7 değişiklikle Kosova karşısında A Milli Takım'ı sahaya sürdü.

Terim, aday kadroda bulunan Şener Özbayraklı ve Kaan Ayhan'a ilk 11'de yer vermedi. Cezalı Emre Mor, sakatlıkları bulunan Ömer Toprak, Ozan Tufan ve Caner Erkin ile kadroya çağrılmayan Yasin Öztekin de bu maçta görev alamadı. Bu futbolcuların yerine Kosova maçında Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup, Hasan Ali Kaldırım ve Ahmet Çalık ilk 11'de sahaya çıktı.

Karşılaşmada kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden Terim, savunmayı Gökhan Gönül, Ahmet Çalık, Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Savunmanın önünde Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup'un forma giydiği milli takımda, sağ kanatta Volkan Şen, solda Arda Turan ve ortada da Hakan Çalhanoğlu görev yaptı. Ay-yıldızlı takımın forvetinde ise Burak Yılmaz görev aldı.

A Milli Takım'ın yedek kulübesinde ise Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Yalçın Ayhan, Tolga Ciğerci, Cengiz Ünder, Yunus Mallı, Emre Çolak, Kaan Ayhan, Cenk Tosun, Mehmet Batdal ile kaleciler Muammer Yıldırım ve Harun Tekin bulundu.

Tribünler tamamen doldu

Antalya Stadı'nda oynanan ilk resmi maçta, satışa çıkarılan 33 bin bilet günler öncesinden tükenirken, tribünler tamamen doldu.

Maç öncesi Türk taraftarların yer aldığı tüm koltuklara Türk bayrakları konuldu.

Tribünlerde gerçekleştirilen koreografide, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gece gerçekleştirilen bir etkinliğin fotoğrafı yer alırken, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" yazısı bulundu.

Saha kenarındaki reklam panolarında ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimleri tek tek geçti.

Milli oyuncular ısınmaya çıktığı zaman taraftarlar, Arda Turan lehine tezahüratlarda bulundu.

Kosovalı taraftarlar da kendileri için ayrılan 500 kişilik yeri büyük ölçüde doldurdu.

Kosova'da 3 değişiklik 

Kosova Teknik Direktörü Albert Bunjaki de son oynadıkları Ukrayna maçına göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Konuk takımda, Leart Pagarada'nın yanı sıra Spor Toto Süper Lig takımlarından Atiker Konyaspor forması giyen Alban Meha yedekler arasında yer aldı. Cezalı Hekuran Kryeziu da bu maçta forma giyemedi. Teknik direktör Bunjaki, bu 3 oyuncunun yerine Zeneli, Kololli ve Alushi'ye ilk 11'de yer verdi.

Süper Lig'de Gençlerbirliği kadrosunda yer alan Vedat Muric ile Kasımpaşa'da oynayan Herolind Shala ilk 11'de sahaya çıktı.

Antalya Stadı'nda ilk resmi maç

Türkiye-Kosova müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya Stadı'ndaki ilk resmi maçı oldu.

Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart'ta İsveç'i, 29 Mayıs'ta Karadağ'ı, 31 Ağustos'ta da Rusya'yı özel maçlarda ağırlayan Türk Milli Takımı, ilk kez resmi bir müsabakada rakip takımı konuk etti.

Resmi yemek düzenlendi

Karşılaşma öncesinde resmi maç yemeği düzenlendi.

Yemeğe, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar, genel sekreter Kadir Kardaş, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri, başkan vekili Agim Ademi, yönetim kurulu üyeleri Flamur Bunjaku ve Agron Mustafa ile yetkililer katıldı.

İki federasyon yetkililerinin birbirlerine şans dilediği resmi yemek, karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

Karşılaşmayı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yönetim kurulu üyeleri de protokol tribününden takip etti. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz