Futbol

"Olay sadece prim meselesi değil"

12 Haziran 2017 Pazartesi 00:23 - Son Güncelleme 12 Haziran 2017 Pazartesi 09:28

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova - Türkiye maçı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Terim, maçın çok rahat olmadığın ancak kontrolü genellikle ellerinde tuttuklarını belirterek, mücadeleyi kazanmasını bildiklerini söyledi.

Terim, bir soru üzerine, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaşanan prim olayına da değinerek, "EURO 2016'da bir takım şeyler yaşandı, bu sadece prim değildi. Biz toplandık da, Burak'a prim vermeyelim mi dedik?" "Oradaki sadece primle ilgili konu değildi. Antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi, siz çektiniz..."şeklinde cevap verdi.

Fatih Terim, EURO 2016'ya katılım priminin oyuncuların isteği ile 650 bin avroya çıkartıldığını da  doğruladı.

Arda Turan'ın tekrar milli takıma çağrılıp çağrılmayacağı ile ilgili bir soru üzerine de Terim, önümüz yaz, yazı bir geçirelim ondan sonra bakarız. Bu bir magazin sorusu" dedi.

 

Terim sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Primle ilgili sebepmiş gibi bahsedildi ama, esasının prim olmadığını söyledim. Prim bir araç. Birçok sebep oldu. Kimsenin etrafında dönmüyor Dünya. Herkes ilkelere, prensiplere, disipline uymak zorundadır. İçime sinmeyeni yapmam, ama bazen içine sinmese de, kendi çocuklarıma da bir hak veriyorum. Hande'ye diyor ki oyuncu, 'Hocaya bir şey mi yaptım? Egoyu bıraksın niye diyor?' Bir daha izle, kötü bir şey söylemedim"

"İlkeler, disiplin, herkesin kendini bilmesi çok önemlidir. Fransa öncesi ve sonrasında, her kulüp takımının başına gelebilecek melanetler, bizim de başımıza geldi. Kulüpte beğenmezseniz yollarsınız, cezasını verirsiniz. Ama Milli Takım'da oyuncular sizin değildir"

"Bugüne kadar benim idare ettiğim takımlarda hiçbir sorun olmamış, ama dışarıdan idare ediliyorsa, o başka" "Kadroya almadım. Bir şans almalıdır, kazanmalıyız düşüncesi ile aldım. O tarihten bu tarafa bir şey var mı? Yok"

"EURO 2016'da bilgi sızdırıldığı iddia edildi. Lütfen biri çıkıp 'Hande Sümertaş bana bilgi verdi' desin. "Ekibimizde bilim adamı var, Bülent. Bizim onları size vereceğimizi mi zannettiniz? Olur mu öyle şey" "Bunlar şikayet ettiklerini bana söylediler. Benim de uygulamalarda yanlış gelen şeyler yapmışlığım olabilir" "Evladımız yerine koyduğumuz sporcuların iyi olmasından başka ne düşünebiliriz ki?"

ARDA TURAN - BİLAL MEŞE OLAYI

"Olay Bilal Meşe olayı değildir, gazetecilerin uçağa alınması olayı da değildir. Gazetecileri uçağa ben aldım""Bu ilk değildir, sizin müdürleriniz de geldi. Biz UEFA şampiyonasına giderken, tüm yayın yönetmenleri ile gittik, hoş oldu" "Ben oyuncunun kendisine de söyledim, biz uygulama yaparken, oyuncuya sormayız. Yarın yine alırım"

MİLLİ TAKIM HERKESE AÇIK

"Milli Takım herkese açık. Ben olduğum sürece kimse forma giyemez gibi iddialı sözler söylemeyi sevmiyorum.Volkan Demirel de milli takım forması giyebilir. Volkan Babacan şu anda iyi bir durumda. İyi de oynuyor.  Ben hak yememeye çalışarak seçiyorum milli takımı. Öyle de devam edeceğim."

"Prim konusunda bir kasıt yoktur. Ne olursa olsun prim listesinin sızması ve benim kontratımın sızması ayıptır!  Burak'ın primini ben yazmadım bu bir. İkincisi arkadaşlarımız primleri hesaplarken yüzdelere göre hesaplamışlardır.  Aynı şey benim kontratımda da oldu. 24 saat içinde sözleşmemin detayları basına düşmüştü. Gayrımeşru mu kazanıyoruz arkadaşlar. Prim hesaplarında arkadaşlarımız yüzdelere vurarak kasıt unsuru olmaksızın bir hesap yapmışlardır.  Biz kimseye az prim, çok prim... Hepsinin çok kazanmasını isteriz""

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz