Futbol

Portekiz, Quaresma ve Ronaldo ile coştu

14 Kasım 2016 Pazartesi 00:46 - Son Güncelleme 13 Kasım 2016 Pazar 22:08

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu maçında Portekiz, Letonya'yı farklı yendi.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu maçında Portekiz, Letonya'yı farklı mağlup etti. Ronaldo attığı iki gol, Quaresma ise yaptığı iki asistle maça damga vurdu.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda Portekiz, sahasında Letonya'yı ağırladı. Mücadeleyi ev sahibi ekip 4-1'lik skorla kazandı. Portekiz'de Beşiktaş forması giyen Ricardo Quaresma, 65. dakikada eski Fenerbahçeli futbolcu Luis Nani'nin yerine oyuna girdi ve performansıyla göz doldurdu.

Maçtan önemli anlar...

Portekiz, 28. dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Ev sahibi ekip, 59. dakikada bir penaltı daha kazansa da, Ronaldo bu kez topu direğe nişanladı. 67'de ise Letonya, Zjuzins'in golüyle skora dengeyi getirdi: 1-1

Quaresma girdi, Portekiz canlandı

65. dakikada oyuna giren Ricardo Quaresma, 69. dakikada William Carvalho'nun attığı golü hazırladı ve Portekiz bu golle 2-1 öne geçti.

85'te ise bu kez Ronaldo, yine Quaresma'nın asistinde sahneye çıktı ve Portekiz'i rahatlattı: 3-1

Mücadelenin skorunu eski Fenerbahçeli Bruno Alves ilan etti:  Portekiz: 4 - Letonya : 1

Portekiz bu galibiyetle puanını 9'a yükseltirken, Letonya 3 puanda kaldı.

Ronaldo tarihe geçti

Öte yandan Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo bu maçta attığı iki golle, milli takımda 68 gole ulaştı ve aktif futbolcular arasında uluslararası müsabakalarda en fazla skor üreten isim oldu. Alman Gerd Müller ve milli takım kariyerini noktaladığını açıklayan İrlandalı Robbie Keane de 68 gol kaydetmişti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz