Futbol

Avrupa'da sezonun şampiyonları

31 Mayıs 2016 Salı 17:01 - Son Güncelleme 31 Mayıs 2016 Salı 14:09

2015-2016 sezonunda Avrupa'da takımlar arasında kıyasıya rekabet yaşandı.

Avrupa'da futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda 2015-2016 sezonunda şampiyonlar belli oldu. Takımlar arasında, Avrupa'nın en büyüğü olmak için büyük bir rekabet yaşandı.

Kadınlar ve erkeklerde 4 branşta 44 Türk takımı Avrupa kupalarında mücadele etti. Avrupa'da voleybolda 3, basketbolda 2 ve hentbolda 1 takım finale yükseldi. Kupa kazanan tek Türk ekibi ise Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı oldu.

Futbola İspanya damgası

Futbolda Avrupa'da sezon yine İspanya takımlarının üstünlüğü ile geçildi. 2016 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kupaları geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi İspanya'ya gitti.

Milano'da oynanan ve iki İspanya ekibini karşı karşıya getiren Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Atletico Madrid'e normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayarak kupayı 11. kez müzesine götürdü. Real Madrid, bu kupayı en fazla kazanan takım rekorunu bir adım daha ileriye taşıdı. Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane da hem futbolcu hem teknik direktör olarak bu kupayı kazanan 7. isim olarak tarihe geçti.

Avrupa futbolunun iki numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde ise şampiyon değişmedi. Son 2 yılın şampiyonu olarak final maçına çıkan İspanyol ekip Sevilla, İngiliz ekibi Liverpool'u 3-1 mağlup etti ve üst üste 3. kez kupayı müzesine götürdü. İspanya ekibi toplamda 5. kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Basketbolda Galatasaray kupayı kazandı

Basketbolda Avrupa kupalarında Türk takımlarının başarısı dikkati çekti. Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalan Fenerbahçe, uzatmalara giden final maçında Rus ekibi CSKA Moskova'ya 101-96 yenildi. CSKA Moskova 7. şampiyonluğuna ulaşırken, Fenerbahçe ilk kez final oynadığı organizasyonda kupaya uzanamadı.

ULEB Avrupa Kupası finalinde, Fransız ekip Strasbourg'a deplasmanda 66-62 kaybedilen maçın rövanşında 78-67 kazanan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, bu sezon Avrupa kupalarında final oynayan Türk ekipleri içinde şampiyonluğa ulaşan tek takım oldu.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanan FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde iki Rus takımı şampiyonluk maçında karşı karşıya geldi. Nadezhda'yı 72-69 yenen UMMC Ekaterinburg şampiyon oldu. Fenerbahçe ise Çek Cumhuriyeti temsilcisi USK Prag'ı 73-69 yenerek üçüncülükte kaldı.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinde Fransız takımları karşılaştı. Tango Bourges Basket, ESBVA-LM'yi iki maçta da mağlup ederek şampiyon oldu. Türk temsilcisi Abdullah Gül Üniversitesi ise yarı finalde elendi.

Voleybolda Türk takımları 3 final kaybetti

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonu final maçında ev sahibi İtalyan ekibi Pomi Casalmaggiore, Türk temsilcisi VakıfBank'ı 3-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. Bu kupada Dörtlü Final'e kalmayı başaran Fenerbahçe Grundig ilk maçta VakıfBank'a yenildikten sonra Dinamo Kazan'ı yenerek üçüncülüğü elde etti.

Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'in galibi ise Rusya'dan Zenit Kazan oldu. Finalde İtalyan ekibi Diatec Trentino'yu 2-0 geriden gelerek 3-2 yenen Zenit kupayı kaldırdı.

Kadınlar CEV Kupası final serisinde Rus ekibi Dinamo Krasnodar, Türk ekip Galatasaray Daikin'e ilk maçı 3-2 kaybetti. Evinde oynadığı rövanş maçını 3-0 kazanan Rus ekip üst üste ikinci kez şampiyonluk kupasını kazandı. Erkeklerde ise Alman takımı Berlin Recycling Volleys, Rus temsilci Gazprom-Ugra Surgut'u iki maçta da mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Kadınlar CEV Challenge Kupası finalinde Romanya'nın CSM Bükreş takımına iki maçta da 3-1 yenilen Türk ekip İmperial Hastanesi İdmanocağı, kupayı kazanamadı. Erkeklerde ise İtalyan Calzedonia Verona, Rus takımı Fakel Novy Urengoy'u geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Hentbolda Doğu Avrupa üstünlüğü

Hentbolda Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde Polonya ekibi KS Vive Tauron Kielce, Macar temsilcisi MVM Veszprem'i 7 metre atışları sonucunda mağlup etmeyi başardı ve ilk şampiyonluğunu kazandı.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde kazanan ise Rumen ekibi CSM Bükreş oldu. Bükreş temsilcisi, Macar ekip Györi Audi Eto KC'yi 29-26 mağlup etti ve şampiyon oldu.

EHF Cup'ta ise erkeklerde Alman ekip Frisch Auf Göppingen, kadınlarda Macar takımı Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia şampiyonluğa ulaştı.

Kadınlar Avrupa Challenge Kupası finalinde Türk takımı Kastamonu Belediyespor finale yükseldi. İspanyol ekibi Rocasa Gran Canaria iki maçta da Kastamonu Belediyespor'u mağlup etti ve şampiyon oldu. Erkeklerde kupayı ise Portekiz temsilcisi ABC/UMinho elde etti.

Sıradaki Haber
Aurier serbest bırakıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz