Futbol

Barça'dan Arda ve Messi'siz kutlama!

24 Mayıs 2016 Salı 09:54 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2016 Salı 07:08

Barcelona ve Sevilla, kupalarını kutladı. İşte kutlamaların ayrıntıları...

İspanya Kral Kupası'nı finalde Sevilla'yı yenerek kazanan Barcelona ile 5 gün önce UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Sevilla, düzenledikleri organizasyonlarda kupa zaferlerini taraftarlarıyla kutladı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) şampiyonluğundan farklı olarak bu kez üstü açık otobüs ile şehir turu yapmayan Barcelona, kutlamalar için Nou Camp Stadı'nı seçti.

Kral Kupası'nı 28 kezle en çok kazanan takım olan Barcelona'da kutlamalar öncesinde bu sezon diğer branşlarda başarılar elde eden minikler futbol, kadın futbol, hentbol ve salon hokeyi takımlarının sporcuları sahaya çıktı.

Sıra Kral Kupası'nı kazanan futbol takımına geldiğinde ise ışık gösterisi altında futbolcular ve teknik heyet tek tek sahaya çağrıldı.

"Kupaların Kralı - 28" yazılı formalarla sahaya çıkan futbolcular ve teknik heyet çocuklarını da yanlarına alırken, eşleri yedek kulübelerinde oturup kutlamaları izledi.

Rakitic'in birkaç hafta önce doğan bebeğiyle sahaya birlikte çıkması en renkli görüntülerden biri oldu.

Arda, Messi ve Suarez katılmadı

Bu arada kulüpten izin alan futbolculardan Arda Turan, Luis Suarez, Lionel Messi, Rafinha ve Thomas Vermaelen kutlamalara katılmadı.

Kral Kupası maçında sağ bacak kaslarından sakatlanan Luis Suarez'in tedavisinden, Messi'nin de Arjantin'e gitmesinden dolayı kutlamalara katılamadığı bildirildi.

Teknik direktör Luis Enrique, taraftarlara hitaben yaptığı konuşmada, "İlk olarak farklı sebeplerden dolayı burada sizlerle olamayan futbolcular adına sizden özür diliyorum. Burada olmayı onlar da isterlerdi." dedi.

"Uzun, zor, sert, çok talepkar bir sezon geçirdiklerini" söyleyen Luis Enrique, "Böylesine üst düzey bir takımla sorunların üstesinden geldik. Yaşasın Barça, yaşasın Katalonya." ifadelerini kullandı.

Barça, Enrique ile mücadele ettiği 9 kupadan 7'sini kazandı

Barcelona'da 2. sezonunu geçiren teknik direktör Luis Enrique, mücadele ettikleri 9 kupadan 7'sini kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Bu arada kutlamalar sırasında Barcelona'nın 2015-2016 sezonu başından itibaren kazandığı İspanya Süper Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, La Liga şampiyonluğu kupası ve Kral Kupası sahanın ortasına konuldu. Barcelonalı taraftarların çok fazla ilgi göstermediği, tribünlerin yarısından fazlasının boş olduğu kutlamalar, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Sevilla, UEFA Avrupa Ligi kupasını 5 gün sonra kutladı

Basel'de 18 Mayıs'ta oynanan finalde Liverpool'u 3-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, Kral Kupası'ndan dolayı ertelediği kutlamayı yaptı.

İlk olarak üstü açık otobüsle Sevilla sokaklarında dolaşan futbolcular ve teknik heyet, daha sonra Sanchez Pizjuan Stadı'nda organize edilen kutlamalara katıldı.

Statta 4 saatten fazla süren kutlamalar boyunca binlerce Sevilla taraftarı "şampiyon" sloganlarıyla futbolcuları alkışladı. Art arda 3 kere UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanma başarısını gösteren Sevilla, gelecek sezon için taraftarlarına UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma sözü verdi.

Sıradaki Haber
Eintracht Frankfurt, Bundesliga'da kaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz