Futbol

Barcelona gole boğdu

14 Şubat 2016 Pazar 23:21 - Son Güncelleme 14 Şubat 2016 Pazar 22:08

İspanya La Liga'da Barcelona, Celta Vigo'yu 6-1 mağlup etti.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 24. haftasında Celta Vigo'yu konuk eden lider Barcelona, rakibini 6-1 yendi.

Camp Nou'da oynanan ve Alejandro Jose Hernandez'in yönettiği maçta Barcelona'nın gollerini 28'de Lionel Messi, 59, 75 ve 82. dakikalarda Luis Suarez, 84'te Rakitic ve 90. dakikada Neymar kaydetti.

Konuk ekip Celta'nın tek golünü 39. dakikada penaltıdan John Guidetti attı.

Barcelona'da forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, oyuna 78. dakikada Iniesta'nın yerine dahil oldu.

Barça, bu galibiyetle bir maç eksiğine rağmen 57 puanla liderliğini sürdürdü. Barcelona, eksik olan 16. hafta maçını 17 Şubat Çarşamba günü deplasmanda Sporting Gijon'a karşı oynayacak.

Bu arada Atletico Madrid ise deplasmanda Getafe karşısında 1. dakikada Fernando Torres'in attığı golle 1-0 galip gelerek, Barcelona'yı takibini sürdürdü. 

Öte yandan La Liga'daki gol krallığı yarışında ise Celta maçında "hat-trick" yaparak toplam gol sayısını 23'e çıkaran Luis Suarez, 21 golü bulunan Real Madrid'ten Cristiano Ronaldo'yu geçerek, tekrardan birinciliğe yükseldi. 

Barcelona'dan enteresan penaltı

Barcelona'da Messi, 81. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topu kaleye göndermek yerine Suarez'e pas atmayı tercih etti ve uzun süre unutulmayacak pozisyon maça damgasını vurdu.

Arjantinli futbolcu penaltıda kaleye şut çekmek yerine topa hafifçe dokunarak meşin yuvarlağı sağ ön tarafa yuvarladı. Ceza sahasının dışından koşarak gelen Luis Suarez'in şutunda topun ağlara gitmesi, maçın en ilginç anlarından biri oldu.

Messi'nin penaltı vuruşundaki hareketiyle, kanser hastalığıyla mücadele eden Barcelona'nın efsanevi isimlerinden Johan Cruyff'u anmak istediği öne sürüldü. Cruyff, futbolcu olarak Ajax'ta forma giydiği dönemde, 5 Aralık 1982 tarihinde Helmond'a karşı oynanan maçta benzer şekilde bir penaltı atışı kullanarak tarihe geçmişti.

Sıradaki Haber
Bayern'den Badstuber’e destek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz