Futbol

Bundesliga'da 28'lik sürpriz!

11 Şubat 2016 Perşembe 15:59 - Son Güncelleme 11 Şubat 2016 Perşembe 15:25

28 yaşındaki Nagelsmann, Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü olacak.

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'ın teknik direktörü Huub Stevens, sağlık sorunları sebebiyle görevinden istifa etti. Yerine gelecek isim ise 28 yaşındaki Julian Nagelsmann.

Radikal bir karar alan Hoffenheim, U19 takımının 28 yaşındaki antrenörü Julian Nagelsmann'ı göreve çağırdı.

Kalp ritmindeki düzensizlik nedeniyle ayrılma kararı alan Stevens, "Kulübü bu durumda bıraktığım için çok üzgünüm. Umarım herkes sağlığımın, takım çalıştırmaktan önde gelmesini anlayışla karşılar" dedi.

Gelecek sezon için Nagelsmann ile daha önceden anlaşma sağlayan Hoffenheim, 62 yaşındaki teknik adamın zamansız istifası sonrası, genç çalıştırıcı ile ilgili planlarını değiştirdi.

"Hoffenheim için uygun bir isim"

Hoffenheim'ın yöneticilerinden Alexander Rosen, Nagelsmann'ın ligde zor durumda bulunan Hoffenheim için uygun bir isim olduğunu ifade etti.

Alman kulübünün futbol okulunda çeşitli görevler alan Nagelsmann, son iki yılda da 19 yaş altı takımına Almanya Gençler Şampiyonası'nda final oynattı. Nagelsmann 2012-2013 sezonunda da Hoffenheim'ın birinci takımında antrenörlük yapmıştı.

Nagelsmann, Hoffenheim'in şu anda kadrosunda yer alan 4 futbolcudan daha genç. Bundesliga'da 14 puanla 17. sırada bulunan mavi-beyazlıların, Cumartesi günkü Werder Bremen sınavına, Nagelsmann ile çıkması bekleniyor.

Sıradaki Haber
İşte en çok kazanan takımlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz