Futbol

Chelsea şampiyonluk için dev bir adım attı

30 Nisan 2017 Pazar 18:48 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2017 Pazartesi 02:20

İngiltere Premier Lig lideri Chelsea, deplasmanda Everton'ı 3-0 mağlup ederek, şampiyonluk için dev bir adım daha attı. Manchester City ise deplasmanda Middlesbrough ile 2-2 berabere kaldı ve Devler Ligi hedefinde yara aldı.

Ligde 35. hafta mücadelesinde Chelsea, Goodison Park'ta Everton'a konuk oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da gol bulamayınca soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi. İkinci yarıda üstün olan Chelsea, 66. dakikada Pedro'nun golüyle 1-0 öne geçti. Lider Chelsea, 79. dakikada Gary Cahill ve 86. dakikada Brezilyalı futbolcusu Willian ile iki gol daha bularak, Everton karşısında mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Chelsea, 34 maç sonunda topladığı 81 puanla zirvede yer alıyor.

Manchester City deplasmanmda kayıp

Günün diğer maçında ise Şampiyonlar Ligi biletini kovalayan Manchester City, deplasmanda Middlesbrough ile 2-2 berabere kaldı.

Middlesbrough'un gollerini 38. dakikada Alvaro Negredo ve 77. dakikada Calum Chambers atarken maçta iki kez geriye düşen City'nin gollerini ise 69'da Sergio Aguero ve 85'te Gabriel Jesus kaydetti.

Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi hedefinde yara alan Manchester City, puanını 66'ya, kümede kalma mücadelesi veren Middlesbrough ise 28'e çıkardı.

Sıradaki Haber
Başkent derbisinde Lazio sevindi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz