Futbol

ECA'dan Infantino'ya destek

09 Şubat 2016 Salı 17:43 - Son Güncelleme 09 Şubat 2016 Salı 15:45

Avrupa Kulüpler Birliği, Gianni Infantino'yu destekleyeceklerini söyledi.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), FIFA başkanlık seçiminde Gianni Infantino'yu destekleyeceklerini açıkladı.

ECA'dan yapılan açıklamaya göre, birlik üyeleri arasındaki 143 futbol kulübünün yanı sıra FIFA ve UEFA temsilcilerinin de katıldığı 16. ECA Genel Kurulu, Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı.

Toplantıda konuşan ECA Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek FIFA başkanlık seçiminde, İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı Gianni Infantino'ya destek vereceklerini belirtti.

Rummenigge, 2009 yılından bu yana UEFA Genel Sekreterliği görevini yürüten Infantino hakkında "Avrupa'daki kulüpler ile Gianni Infantino arasında uzun süredir devam eden güzel bir ilişki var. Kendisinin UEFA'daki görevi süresince birçok icraata imza attık. Bu yüzden Gianni'yi destekliyoruz. FIFA başkanlık seçiminde iyi şanslar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Güney Amerika Futbol Federasyonları Birliği (CONMEBOL), Orta Amerika Futbol Federasyonları Birliği (UNCAF) ve Hırvatistan Futbol Federasyonu da Infantino'yu destekleyeceklerini duyurmuştu.

FIFA başkan adayları arasında Infantino'nun yanı sıra Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı iş adamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife bulunuyor.

Sıradaki Haber
Rusya'dan Blatter ve Platini'ye davet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz