Futbol

Eto'o'dan ''Barça''ya katkı

11 Şubat 2016 Perşembe 18:14 - Son Güncelleme 11 Şubat 2016 Perşembe 16:17

Eto'o Vakfı'nın öğrencisi Kaptoum, Barcelona'nın gelecek umudu oldu.

Antalyaspor'da forma giyen Samuel Eto'o'nun kurucusu ve başkanı olduğu vakfın öğrencisi Wilfrid Kaptoum, Barcelona'nın gelecek umudu oldu.

Eto'o'nun 2006 yılında Barcelona ve Kamerun'un Douala kentinde kurduğu Samuel Eto'o Vakfı'nda futbol eğitimi alan yetenekli genç futbolculardan 19 yaşındaki Kaptoum, Kral Kupası'nda Valencia maçında attığı golle Barcelona'nın yenilmezlik serisinin 29 maça çıkmasını sağladı.

İspanyol basınında "Mestalla kahramanı", "Luis Enrique'nin rekorcusu" ifadeleriyle öne çıkartılan Kaptoum, Samuel Eto'o Vakfı aracılığıyla 2008 yılında Barcelona'ya gelmişti. Barcelona'nın B takımında forma giyen ve bu sezon üç kez A takıma çağrılan Kaptoum, hem Şampiyonlar Ligi'nde Bayer Leverkusen hem de Kral Kupası'nda Villanovense ve Valencia maçlarında tanınan şansları çok iyi kullandı. Barcelona'nın "yeni Eto'o'su" olma yolunda ilerleyen Kaptoum için El Mundo Deportivo gazetesinde yapılan yorumlarda, "Barcelona'da başarılı olmak için gerekli her şeye sahip. Kişiliği, takım içindeki karakteri, çalışkanlığı, dayanışması çok iyi olan bir futbolcu ve büyük bir yeteneği var. Şimdi tek yapması gereken, en zor basamak olan A takımda kendine sabit bir yer bulmak" denildi.

Bu arada Samuel Eto'o Vakfı aracılığıyla son yıllarda Barcelona'nın altyapı takımlarına 10'un üzerinde Kamerunlu genç futbolcu alındı. Bu futbolculardan Ondoa, Bagnack, Dongou ve Alexis Meva ara transfer döneminde ya başka takıma transfer olarak ya da sözleşmeleri feshedilerek Barcelona'dan ayrılırken, ön libero görevindeki Lionel Enguene de Antalyaspor'a gönderildi.

Sıradaki Haber
Bilet fiyatlarına Bilic'den tepki
Yükleniyor lütfen bekleyiniz