Futbol

İkincilik için nefes kesen kapışma!

03 Mayıs 2016 Salı 00:31 - Son Güncelleme 02 Mayıs 2016 Pazartesi 21:35

Serie A'da 2.'lik mücadelesi veren Napoli ve Roma haftayı galibiyetle tamamladı.

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 36.haftasının kapanış müsabakalarında, ikincilik için mücadele eden Napoli ve Roma oynadıkları maçları kazandı.

Juventus’un geçen hafta şampiyonluğunu ilan ettiği Serie A’da ikincilik için Napoli ve Roma arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor.

Şampiyonluğu Juventus’a kaptıran Napoli, bu hafta bulunduğu ikinci sırayı korumak için mutlak galip gelmesi gereken Atalanta’ya karşı mücadele etti. Mavi-beyazlı takım, 10. dakikada Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu şekilde sona erdi.

Maçın ikinci yarısının 77.dakikasında Higuain kafa golüyle farkı 2’ye çıkarırken, 85.dakikada Napolili Raul Albiol kendi kalesine attığı golle skoru 2-1’e getirdi.

Atalanta’yı bu skorla yenen Napoli, bu sonuçla kendisini 2 puan geriden takip eden Roma’nın önünde yer almayı sürdürdü.

Roma yine geriden geldi

Ligi ikinci sırada bitirebilmek için Napoli ile mücadele eden başkent temsilcisi Roma, geriye düştüğü bir maçı daha kazanmayı bildi.

Roma, henüz 5. dakikada Salah ile öne geçerken, Genoa 13. dakikada Tachtidis ile skoru eşitledi ve ilk yarı 1-1 beraberlikle bitti.

Maçın ikinci yarısında Pavoletti, ev sahibi Genoa’yı 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. 76.dakikada son haftaların formda ismi Roma kaptanı Francesco Totti sahneye çıkarak takımına eşitliği getiren golü attı: 2-2

Karşılaşmanın 87. dakika Roma’nın devre arasında kadroya kattığı El Sharaawy, başkent ekibine galibiyeti getiren golü attı.

Deplasmandaki kritik müsabakayı 3-2 kazanan Roma, puanını 74’e yükseltirken, ikinci sıradaki Napoli'nin 2 puan gerisinden takibini sürdürdü.

Bu arada 36.hafta mücadelesinde Lazio'ya 2-0 yenilen Inter, Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını yitirdi.

Sıradaki Haber
'Peri Masalı' gerçek oldu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz