Futbol

Real Madrid'den Körfez açılımı

25 Ocak 2017 Çarşamba 17:22 - Son Güncelleme 25 Ocak 2017 Çarşamba 18:17

Kulübün amblemindeki haç sembolü kalkıyor.

Real Madrid Kulübünün, Körfez ülkelerini kapsayan pazarlama anlaşmasında forma ve ürün satışlarında resmi amblemindeki haç sembolünü kaldırmayı taahhüt ettiği bildirildi.

Real Madrid'in forma ve ürün satış haklarına sahip Birleşik Arap Emirlikleri merkezli "Marka" adlı şirketten yapılan yazılı açıklamada, Real Madrid ürünlerinin Körfez ülkelerinde üretim, dağıtım ve satış haklarının satın alındığı duyuruldu.

Şirketin başkan yardımcısı Khaled el-Mheiri basına yaptığı değerlendirmede, Müslüman ülkelerde haç sembolü olan ürünlere karşı bazı hassasiyetlerin olduğunu dile getirip, Real Madrid'in kulüp ambleminde taç üzerindeki haç sembolünün körfez ülkelerindeki satışlarda kaldırılacağını ifade etti.

Söz konusu firmanın gelecek mart ayından itibaren Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Umman'da Real Madrid forma ve ürünlerinin satışına başlayacağı belirtildi.

Real Madrid, geçtiğimiz yıllarda Arap ülkelerinde benzer uygulamalar yapmış, bazı tanıtımlarda ve sponsorluk anlaşmalarında amblemindeki haç sembolünü kaldırmıştı.

İspanyol kulübü son olarak 2014 yılında Abu Dabi Ulusal Bankası ile yaptığı sponsorluk anlaşmasında amblemindeki haç sembolünü kullanmamıştı.

Etiketler : Real Madrid
Sıradaki Haber
Coutinho nikah tazeledi! Haftalık 150 bin sterlin...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz