Futbol

Ziegler'den Türkiye'ye dönüş sinyali!

28 Ekim 2016 Cuma 11:38 - Son Güncelleme 28 Ekim 2016 Cuma 08:51

İsviçre'nin Sion kulübünde futbol hayatını sürdüren Eski F.Bahçeli Ziegler, TRT Spor'a konuştu.

2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe'de forma giyen Reto Ziegler, Türkiye'yi özlemle anıyor...
Futbol hayatını İsviçre'nin Sion kulübünde sürdüren tecrübeli savunma oyuncusu, TRT Spor'a Fenerbahçe günlerini anlattı.

Futbol kariyerinin zirvesine Fenerbahçe'de çıktığını belirten Ziegler ''UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayışımız gerçekten kariyerimin en üst noktasıydı. O anlar unutulmaz anlar! Ve hep olumlu hatıralarım var ve hepsini de arıyorum'' ifadelerini kullandı.

Ziegler, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının atmosferini de unutamıyor. Ezeli rekabet için ''Dünyanın en güzel derbilerinden biridir'' diyen İsviçreli futbolcu, ''O hafta içi çok yoğun geçer, üzerimizde büyük sorumluluk hissederiz. Zaten benim için Fenerbahçe formasıyla attığım tek gol Galatasaray'a idi ve benim için sihirli bir andı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Reto Ziegler İsviçre Ligi ile Türkiye Süper Ligi'ni de karşılaştırdı.

İki ligin de ortak yanları olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, ''Türkiye'de, en azından ilk beşteki takımlara bakıldığında biraz daha fazla kalite var. İsviçre ligini de hafife almamak gerekir diye düşünüyorum. İki ligi kıyaslamak hiçbir zaman kolay değildir ancak açık söylemek gerekirse Türkiye Ligi biraz daha kaliteli'' ifadelerini kullandı.

Ziegler, birgün Türkiye'ye dönmeyi planlıyor musun? sorusuna da, ''Neden olmasın? Kimbilir belki bir gün yine İstanbul'a dönerim. Oyuncu olarak mı teknik direktör olarak mı onu bilemem ancak kapıları hiçbir şekilde kapatmayacağım'' şeklinde cevap verdi. 

Sıradaki Haber
Bir tek Sneijder var!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz