Futbol

Deschamps temkinli

09 Temmuz 2016 Cumartesi 21:23 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2016 Cumartesi 18:32

İddialı sözlerden kaçınan Deschamps, "Önümüzde çok özel bir unvan duruyor" dedi.

Fransa Teknik Direktörü Deschamps Portekiz maçı öncesi temkinli konuştu. İddialı sözlerden kaçınan Deschamps,"Önümüzde çok özel bir unvan duruyor. Oyunumuzdan taviz vermeden onu almalıyız" dedi.

Futbolculardan Sagna ise Ronaldo'yu savunma konusunda iddialı ifadeler kullandı.

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Portekiz ile oynayacakları final maçı öncesi kameraların karşısına geçti.

"Hayat boyunca çok nadir gelen bir fırsat"

Karşılaşmanın başlama saatine kadar zihinsel açıdan tam hazır olmak istediklerini belirten Mavilerin teknik direktörü, "Çok istisnai ve özel anlar yaşıyoruz. Hayat boyunca çok nadir gelen bir fırsat. Şampiyonluk unvanı sadece bir takıma verilecek ve sanırım bunu çok fazla düşünmemek gerek. Buraya gelene kadar yaptıklarımızdan vazgeçmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Futbolcu olarak Fransa Milli Takımı'yla 1998'de Dünya, 2000 yılında ise Avrupa Şampiyonluğu yaşayan Deschamps o günlere dönük özlemini de dile getirdi.

"Saha kenarındayken büyük hayal kırıklığı yaşıyorum, sahada olmak dünyanın en güzel duygusu, bazen içeri girip koşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Hugo Lloris ise geçen yıl Fransa'da 130 kişinin öldüğü saldırıya atıfta bulundu.

Zor bir dönem geçirdiklerini vurgulayan deneyimli kaleci, "Böyle dramatik olaylar veya spor dışı hikayeler maalesef hayatımızda yer alıyor. Ancak bunlar Fransız halkının bizimle bağlarını güçlendirdi. Hepsinin arkamızda olduğunu hissediyoruz. Elimizden gelen herşeyi yapacağız ve hak ettiğimiz sonuca ulaşacağız" diye konuştu.

Sagna'dan Ronaldo'ya mesaj

Bacary Sagna'ya ise Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo'yu nasıl savunacağı soruldu.

Tecrübeli futbolcu, "Kendisini övmeme gerek yok, dünyanın en iyilerinden. Ona alan bırakmamaya, onu rahat ettirmemeye çalışacağım. Olağanüstü bir oyuncu ama ben de iyi futbolculara karşı oynamaya alıştım" dedi.

Sıradaki Haber
Mehmet Topal'ın sakatlığı ciddi mi?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz