Futbol

VİDEO | İşte Portekiz'in başarı hikayesi

11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:03 - Son Güncelleme 11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:24

EURO 2016'da hayal kırıklığı ile başlayan macera, mutlu sonla bitti.

Futbolda Avrupa'nın en büyüğü Portekiz oldu. Turnuvaya kabus gibi bir başlangıç yapan Santos'un öğrencileri için hikayenin sonu mutlu bitti.

PORTEKİZ 1-0 FRANSA MAÇ ÖZETİ

Portekiz, EURO 2016 F Grubu'ndaki performansı ile hayal kırıklığı yaşattı. Ronaldo ve arkadaşları ilk maçta 1 puanla yetindi.

Fernando Santos'un öğrencileri Cüneyt Çakır'ın görev yaptığı karşılaşmada İzlanda ile 1-1 berabere kaldı.

İber Yarımadası'nın güçlü temsilcisi, ikinci maçta da umduğunu bulamadı. Ronaldo'nun penaltı vuruşundan yararlanamadığı Avusturya mücadelesi golsüz berabere tamamlandı. Kırmızı yeşilliler gruptan çıkma şansını son karşılaşmaya bıraktı.

Portekiz, grubun son maçında Macaristan karşısında adeta öldü öldü dirildi. 3 kez yenik duruma düşen Santos'un öğrencileri her seferinde eşitliği yakaladı.

Macaristan'ın 4'üncü golü aradığı dakikalarda topun çizgiyi geçmesine izin vermeyen kale direği bir nevi Portekiz'in kaderini belirledi. 3-3'lük beraberlik ile grupta 3 puan toplayan Portekiz, en iyi 3'üncüler kontenjanından turnuvada yoluna devam etti.

Portekiz, son 16 turunda millilerimizin de yer aldığı D grubunu zirvede tamamlayan Hırvatistan ile eşleşti.
Zorlu mücadelenin 90 dakikası yine berabere tamamlandı. 117'inci dakikada sahneye çıkan Ricardo Quaresma, kırmızı yeşillilere çeyrek finalin kapısını sonuna kadar açtı.

En iyi sekiz takım arasındaki yerini alan Portekiz bu kez Polonya ile kozlarını paylaştı. Santos'un öğrencileri geleneği yine bozmadı. 90 dakika sonunda kazanan çıkmadı.

1-1'lik eşitlik uzatma devrelerinde de bozulmayınca kazananı seri penaltı vuruşları belirledi. 5-3'lük sonuç Portekiz'e tur biletini getirdi.

Yarı finalde rakip Galler'di. Ronaldo ve arkadaşları işi bu kez uzatmadı. 2-0'lık sonuç Portekiz'i tarihinde ikinci kez finale taşıdı.

Fernando Santos'un öğrencileri Avrupa'nın 1 numaralı kupası için ev sahibi Fransa ile karşı karşıya geldi.
Ronaldo, 25. dakikada sakatlığı nedeni ile arkadaşlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Portekiz yıldızını kaybetse de, maça tutunmayı başardı. 90 dakikada gol sesi çıkmadı. Kıran kırana mücadele uzatma devrelerine taşındı..

Rui Patricio kalesinde devleşti, maçta son sözü Eder söyledi. 110'uncu dakikada gelen gol, Portekiz'e tarihinin en büyük başarısını getirdi.

2004'te finali evinde kaybeden Portekiz 12 yıl sonra taraftarlarını sevindirdi. İber Yarımadası'nın güçlü temsilcisi Avrupa Şampiyonluğu apoletini takan 10'uncu ülke olmayı başardı.

Sıradaki Haber
Ve Gökhan Töre West Ham'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz