Futbol

Gelibolu Dostluk Kupası'na doğru

02 Eylül 2015 Çarşamba 17:50 - Son Güncelleme 02 Eylül 2015 Çarşamba 17:51

Ümit Milli Futbol Takımı ile Avustralya Olimpik Milli Takımı bir araya geldi.

Ümit Milli Futbol Takımı, 4 Eylül Cuma günü Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Avustralya Olimpik Milli Takımı ile Gelibolu Dostluk Kupası'nda karşı karşıya gelecek.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle Türkiye'de Avustralya Dostluk Yılı, Avustralya'da ise Türkiye Dostluk Yılı'nın kutlandığı dönemde Dışişleri Bakanlığı ve Avustralya Büyükelçiliği'nin işbirliğiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen maç öncesinde iki takımın oyuncuları ile teknik heyetleri bir araya geldi.

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte Türk ve Avustralya bayrağı açan iki takım oyuncuları dostluk görüntüleri verdi.

İki takımın buluşmasında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'na bağlı sporcular da yer aldı. Buluşmada milli futbolcularla özel sporcuların diyalogları eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Organizasyon, özel sporcuların her iki takıma hediye vermesinin ardından sona erdi.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Ümit Milli Takım Yardımcı Antrenörü Emre Aşık, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü olduğuna vurgu yaparak, "100 yıl önce yaşanmış Çanakkale Savaşı'ndan sonra bu yıl Avustralya'da Türk Dostluk Yılı, burada da Avustralya Dostluk Yılı olarak ilan edildi. Futbol, dostluk ve kardeşliktir. Yaptığımız organizasyonla güzel görüntüler vermeye çalıştık. Sahada da fair-play çerçevesinde güzel bir maç oynayıp, Gelibolu Dostluk Kupası'nı müzemize götürmek istiyoruz" diye konuştu.

Ümit Milliler, 8 Eylül Salı günü ise Hollanda ile yapacağı 2017 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Kadın hakemlere seminer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz