Futbol

Konak Belediyespor Avrupa sahnesinde

20 Ağustos 2016 Cumartesi 13:05 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2016 Cumartesi 10:07

Konak Belediyespor, Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez ön eleme turunda mücadele edecek

Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde son 4 sezonu şampiyon tamamlayan Konak Belediyespor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez ön eleme turunda mücadele verecek.

Hollanda'dan Twente takımının ev sahipliğinde, 9. Grup'ta Macaristan'dan Ferencvaros ve Malta'dan Hibernians'la mücadele edecek Konak Belediyespor, maçlarını Oldenzaal'deki Vondersweijde Stadı'nda oynayacak.

İlk karşılaşmasını 23 Ağustos Salı günü TSİ 19.30'da Hibernians'la yapacak İzmir temsilcisi, 25 Ağustos Perşembe aynı saatte Ferencvaros'la, 28 Ağustos Pazar günü ise TSİ 16.30'da Twente ile karşılaşacak.

- Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez sahne alacak

Teknik direktör Hüseyin Tavur yönetiminde ilk kez 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele eden Konak Belediyespor, Türk takımları içinde ilki başararak birinci tura çıkmıştı.

İzmir temsilcisi, 2014-2015 ve geçen yıl ön eleme turunda başarılı olamamıştı.

Eleme maçları dahil Şampiyonlar Ligi'nde 13 maça çıkan Konak Belediyespor, bu müsabakalarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

- En tecrübelisi Sarghe

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Konak Belediyespor'un 20 kişilik kadrosunda sadece 4 isim Avrupa kupalarında forma giymedi. Bilgesu Aydın, Selin Hesbal, Burçin Erseçal ve Naciye Kara forma şansı bulmaları halinde bu heyecanı ilk kez yaşayacak.

Daha önce Şampiyonlar Ligi'nde 33 maça çıkan Rumen Raluca Sarghe en tecrübeli isim olurken, bu futbolcuyu 19 müsabakayla Rumen golcü Cosmina izledi.

Cosmina'nın ligde 19 maçta 26 golü bulunuyor.

- "Hollanda'ya seyahate gitmiyoruz"

Konak Belediyespor Teknik Direktörü Ali Alanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene de Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele edeceklerini söyledi.

Türkiye Ligi'nde geçen sezon şampiyonluğa ulaşan takımı bozmadıklarını ve Esra Erol'u kadroya dahil ettiklerini belirten Alanç, şöyle konuştu:

"Şampiyonlar Ligi'nde Hollanda'ya seyahate gitmiyoruz. Hedefimiz turu geçmek. Teknik ekibimizin ve oyuncularımızın tek düşüncesi bu. Hazırlıklarımızı bu yönde yaptık. Pazar günü yola çıkacağız. Grubumuzdaki takımların hepsi güçlü. En az 7 puan alıp, bu gruptan çıkmak istiyoruz. Gruptaki Twente ev sahibi avantajını kullanmak isteyecek. Her 3 ekip de eksik taraflarını yaptıklarını transferlerle kapatmaya çalıştı. Biz de iyi takımız. Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş, kadın futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için desteklerini esirgemiyor. Biz de alacağımız sonuçlarla bunu boşa çıkarmak istemiyoruz."

Sıradaki Haber
İşte Konak Belediyespor'un maç programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz