Futbol

VİDEO|Beşiktaş kadın futbolunda ilk peşinde

30 Ocak 2017 Pazartesi 14:49 - Son Güncelleme 30 Ocak 2017 Pazartesi 18:01

"Şampiyonlar Ligi'ne hem erkek hem kadın takımında aynı senede mücadele veren ilk Türk takımı olmak istiyoruz."

Kadın futbolunun son yıllardaki yükselen yıldızı Beşiktaş, birinci ligde şampiyonluğa doğru ilerliyor.
Ligin güçlü ekiplerinden 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor'u 1-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, maç eksiğine rağmen liderliğe yükseldi.

2014 yılında kurulan ve aynı sezon 3. Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, bir sonraki sezon da 2. Lig'de hem de yenilgisiz şampiyon olmayı başardı.

Üst üste şampiyonluklar yaşayan Beşiktaş, bu sezon da Kadınlar Birinci Ligi'nde zirve mücadelesi veriyor. Siyah-beyazlı ekip, son hafta da en büyük rakibi 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor'u 1 - 0 mağlup etti.

Ligde bir maçı da eksik olan Beşiktaş, liderliğe yükseldi.

 

"Bir ilke imza atmak istiyoruz"

Siyah-beyazlıların başarılı teknik adamı Mutlucan Zavotçu, kadın ve erkek takımı olarak aynı sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alarak, bir ilke imza atmak istediklerini söyledi.

Zavotçu, "2. Lig'de namağlup şampiyon olan bir Beşiktaş var. Üst üste 3. kez şampiyon olup bu üçlemeyi tamamlamak istiyoruz. Beşiktaş öncü takımdır, ilklerin takımıdır. Biz de önderlik yapmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne hem erkek hem kadın takımında aynı senede mücadele veren ilk Türk takımı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendilerini içeride ve dışarıda destekleyen taraftarlara da değinen Zavotçu, dünyaca ünlü bir taraftar grubuna sahip olduklarını belirtti.

Son maçta takımını galibiyete taşıyan golü atan Başak Gündoğdu, yeni bir ekip olmalarına rağmen, üst üste 2 kez şampiyon olarak bir ilki başardıklarını söyledi.

Gündoğdu, "Dünyada lig atlayıp şampiyon olan takım yok. Bu sene de şampiyon olacağız. Başka bir şey düşünmüyoruz.  Avrupa'da Beşiktaş tanınan bir takım, kadın futboluyla da bilinsin istiyoruz. Bunun için emek harcıyoruz" dedi.

Taraftarlara da teşekkür edene Başak Gündoğdu, "Çekirdek taraftar kadro var katlanarak arttılar. Onlar üşüyor biz sahadaki futbolla onları ısıtıyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Konak Belediyespor'da hedef 5. şampiyonluk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz