Futbol

Kılıç'tan amatör branşlara müjde!

05 Ocak 2016 Salı 13:44 - Son Güncelleme 05 Ocak 2016 Salı 11:57

Bakan Kılıç, amatör branşlardaki vergi yükünü kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör branşlardaki vergi yükünün kaldırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Bakan Kılıç, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ı bakanlıkta kabul etti. Kılıç, kabulünde yaptığı konuşmada, yıl içinde Avrupa Futbol Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini belirterek, "Dileğimiz, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda büyük başarılar elde etmesi" dedi.

Bunun için herkese görev düştüğünü anlatan Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Herkesin farklı bir bilinçle ellerinden geleni ortaya koyacaklarına inanıyorum. Ligimizde ortaya konulacak çalışmaların buna etki edeceğini bildiğimizden dolayı hepinizin çaba sarf edeceğini biliyorum. Artık dünya genelinde futbolun çok konuşulur olması, ülkemizde de futbolun en üst seviyede takip ediliyor olması Süper Ligimizin önemini bir kat daha artırıyor. Futbol en çok takip edilen spor branşı."

Amatör branşlara müjde

Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin amatör branşlarda da faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, kulüplerin uluslararası alanda güçlü olması ve yetiştirdikleri sporcuların uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmesini istediklerini belirtti.

Bakan Kılıç, "Bu alandaki çalışmalarımızın artarak devam etmesini istiyoruz. Maliye Bakanı ile yaptığımız ve artık yürüme noktasına geldiğimiz konuda amatör branşlardaki vergi yükünün kaldırılması konusundaki çalışmalara hız veriyoruz. Buradan bu müjdeyi de paylaşmış olalım" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Yasası

Kılıç, Kulüpler Yasası olarak adlandırdıkları çalışmanın ilk adımını bitirdiklerini duyurdu.

Kulüpler Yasası'nın ortak mutabakatla bir an önce hayata geçirilmesini amaçladıklarını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk adımdan kastım şu; bu yasanın değerlendirilmesi, maddelerinin yazılması, bu anlamda bir araya gelecek kişilerin toplantıdan bir konsensüs ile kalkmaları. Bu anlamda iyi bir yol katettik. Kulüplerin mali yapısıyla ilgili olarak kendilerini ileriye taşıyacak, maddi gelirlerin idaresi, yapacakları harcamalar kulüpler açısından çok ciddi anlamda önemli. Şu anda bulunduğumuz nokta, istediğimiz nokta değil. Spor camiası ve sizler kulüp başkanları olarak bunun çok daha iyi bir noktada olmasını arzuluyorsunuz. Bunun için atmamız gereken adımlar var."

Bazı kulüplerin Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nde (UEFA), uluslararası arenada mali tablolarını değerlendirme zorunluluğu doğduğunu anlatan Kılıç, "Genel anlamda bizim artık bu konuyla hiçbir şekilde etrafında dolaşamayacağımız bir noktaya geldiğimiz açıktır. Bunu artık çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Şu anda geldiğimiz noktada hepinizin, hepimizin bu işi, olmazsa olmaz yapmamız gerekiyor. Mali tablolar sürdürülebilir yapı olmaktan çıkmıştır" değerlendirmesini yaptı.

"Rio Olimpiyat Oyunları için tahminlerimiz var'

Bakan Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için bazı verilerin ellerinde bulunduğunu söyledi.

Bu yılın olimpik ve paralimpik anlamda olimpiyat yılı olacağına dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ki olimpiyat hazırlıkları içerisinde sistematik olarak bazı eksiklerimiz olabilir. Daha sistematik ilerleme amacındayız. Olimpiyatlara 7 ay var. Kota müsabakaları sürüyor. Başarabilirsek Basketbol Federasyonu, basketbol kota maçlarının Türkiye'de oynatılması konusunda çalışıyor. Verilere göre Rio'daki oyunlara katılımdaki sayılar için aşağı, yukarı bir çerçevemiz var. Kaç sporcuyla katılacağımız bir veri var. Madalya konusunda da bir tahminimiz mevcut."

Sporda şiddet ve elektronik bilet

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sporda şiddeti önleme konusunda uyum sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini anlattı. Sporda şiddeti önleme yasasının yürürlükte olduğunu hatırlatan Kılıç, kanun dışı olayların statlar ve salondaki kameralarla tespit edildiğini söyledi.

Tespit edilen olayları emniyetin, yargıya taşıdığını belirten Kılıç, "O noktada deliller toplandıktan sonra yargıdaki sürecin işleyip, kanundaki karşılığını alması gerekiyor. Bir uyum süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Hiçbirimiz sahalarda ve salonlarda olumsuz kişilerle bir arada olmak istemiyoruz. Taraftarlık ve vandallık farklı bir şey. Holiganizim taraftarlık değildir" diye konuştu.

Elektronik bilet konusunda ellerindeki verilerin ciddi artışları gösterdiğini belirten Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Seyirci sayısında ciddi artış var. 'Elektronik bilet hayata geçti ve seyirci sayısı düştü' dendi. Kısa bir süre böyle oldu. Bizim yapmamız gereken şu; biz spor müsabakalarına daha fazla seyirciyi nasıl getirebiliriz, bunun üzerinde çalışmalıyız. Genel anlamda spor kültürünün oluşturulması gerekiyor."

Kulüp başkanlarına uyarı

Bakan Kılıç, kulüp başkanlarının birbirleriyle olan diyaloglarında dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.

"Birbirinizle ve takımlar arasındaki ilişkilerde dikkatli olun" diyen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hepiniz bizim takımlarımızsınız. Renkler ve isimler farklı olabilir. Sportif anlamda rekabet var. Hepimiz ay-yıldızlı bayrağın altındayız. Sorunların çözülmesi bizim için önemli. Sizlerden, birbirinizle olan ilişkilerinizde kullanacağınız dilin dikkatli seçilmesini rica ediyorum. Söyleyeceğimiz sözleri biraz sakinleştikten sonra dile getirsek iyi olur. Birkaç sene önceki dönemde değiliz. Bu anlamda herkesin gayret etmesini diliyorum."

Kılıç'ın kabulünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu da yer aldı.

Sıradaki Haber
Mersin İY, Kutlu'ya emanet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz