Futbol

"Aynı uçakla geri gönderirdim"

12 Haziran 2017 Pazartesi 08:52 - Son Güncelleme 12 Haziran 2017 Pazartesi 09:02

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "2016'da birtakım şeyler yaşandı. Bu sadece prim değildi. Orada antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi, bir sürü şey oldu." dedi.

Terim, ülkelerinde UEFA kriterlerinde stat bulunmamasından dolayı, Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı'nda Kosova ile yapılan 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Deneyimli teknik adam, yaklaşık 1,5 saat süren basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

- "Aynı uçakla geri gönderirdim"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Arda Turan'ın milli takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmasını, uçakta öğrenmesi durumunda ne yapacağının" sorulması üzerine, "Aynı uçakla geri gönderirdim." dedi.

Arda Turan'ın "kırmızı kartlık" hareket yaptığını dile getiren Fatih Terim, şöyle konuştu:

"Böyle bir şey olmuştur. Bunun karşılığı buradan ayrılmak. Bu yapılanın karşılığı kırmızı kart. Kırmızı kartı yedikten sonra sahada kalamazsın ama 'önümüzdeki günleri kurtarabiliriz' dedim. Arkadaşlarıyla beraber mantıklı bularak bir yazı hazırlandı. 'Bilal Meşe ile sonradan bir araya getiririz, karşılıklı gönüller alınır' dedik. O arada başkan arandığına göre herhalde bir şeyler söylendi. 'Tamam' denildi. Arkadaşları da ona güç vermek için, onun yanında olduğunu ifade vermek için izin istediler. Ben de 'tamam girin' dedim. O da son anda vazgeçmiş. Benim düşüncem, o spontane gelişmiş bir şey değil. Öyle bir karar aldığını açıkladı. Eğer, bunu kabul etmemiş olsaydı, milli eşofmanla yaptırmazdık. Basın toplantısını yapmasını biz istedik ama o bunu tercih etti. Olabilir. Keşke olmasaydı ama herkesin de düşüncelerine ne diyorsa, ben de yaptıklarımın bedelini ödüyorum. Biz onu orada çözebilirdik. İçinde ne vardı. Kimler yazdı, kim yardım etti o bizde."

Prim tartışmasında Arda Turan'ın kendisi için pazarlık yapmadığını aktaran Terim, "O sadece Burak'ın hakkını ararken, sesi biraz fazla yükselmişti. Ben de sesini yükseltmemesi gerektiğini söyledim." diye konuştu.

Milli takımda primlere kendisinin karar vermediğini belirten deneyimli teknik adam, "Primleri ben yazmadım. Hesaplamalar yapılırken, arkadaşlarımız yüzdelere vurarak kasıt unsuru olmaksızın koymuşlardır. Ne olursa olsun, bir kasıt yoktur. Prim listesinin çıkması bir ayıptır. Bununla yetinmeyip, sanki daha önce çıkmamış gibi benim kontratımın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkatle saklanması gereken bir evrak olması gerekirken, yapılanları gördünüz. Bu bir ayıptır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kulüplerdeki ve milli takımdaki ödül sisteminin değişmesi gerektiğini bildiren Türkiye Futbol Direktörü, "Türkiye'de prim mevzusu, hepimizin tekrar düşünmesi gereken bir yanlıştır. Prim, tabelaya göre verilir. Oyuncuya akit yaparken zaten oynaması karşılığı bir bedel ödüyorsunuz. Benim her zamanki tavrım tabeladan yanadır. Maç başının bile düşünülmesi lazım. Milli takım elemeleri geçtiği takdirde prim verilecek ama ondan önce ödeme yapılmayacaktır." açıklamasında bulundu.

- Volkan Demirel'in milli takıma seçilmemesi

Fatih Terim, "Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Volkan Demirel'in milli takıma çağrılmamasıyla" ilgili soru üzerine, "Milli takım herkese açık. 'Ben olduğum sürece buraya kimse giremez.' veya 'Ben olduğum sürece kimse forma giyemez.' gibi köşeli sözleri sevmiyorum. Bir gün bu kararı verirsek, herkes milli takıma gelebilir. Bu Volkan için de geçerli. Şu anda Volkan Babacan çok iyi oynuyor. İyi bir kaleci oldu. Kimi alıp, kimi almayacağıma, iyice seyredip, arkadaşlarımla konuşarak karar veriyorum. Her yönüyle değerlendiriyorum. Öyle de devam edeceğim." diye konuştu.

Terim, Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir müsabakasından sonra gazetecilerle çıkan olaylarda adı geçen milli takım kalecisi Volkan Babacan ile ilgili ise, "Ne hakemlerle, ne disiplin kurulu ne de tahkim kurulu ile hiçbir ilişkim olmaz. Hayal dünyası geniş olanlar var. Şehir efsanesi üretenler var. Böyle bir şey olabilir mi? Kendisine tasvip etmediğimi söyledim. Her olayı birbirinden ayrı tutmamak lazım. Her olayın altında bir şey aramamak lazım." ifadelerini kullandı.

"Takım içinde böyle bir yapılanma varsa neşter vurur musunuz?" şeklindeki soru üzerine Terim, "Ayak izlerini o kadar net görüyoruz ki bazısına mantıklı bir açıklama da bulamıyoruz. Bu kavganın kazananı olabilir mi? Herkes kaybeder. Zaten, bazılarının istediği de bu. Yani, arkadaşlar dünyanın en büyük oyuncusu olabilirsiniz. Sonuçta oyuncusunuz, ona göre davranacaksınız. Biz de başka bir şey beklemiyoruz. Ben, yanlış yönlendirildiklerine inanıyorum. Söyledim, yolu da gösterdim." değerlendirmesinde bulundu.

Terim, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile iyi anlaştığını belirterek, "Yıldırım Demirören ile benim görüşlerim ayrı olabilir ama biz birbirimize yakın duruyoruz. Aramızda en ufak bir şey olmadı. Benim duruşum belli. Sadece başkan değil, Servet Yardımcı'nın da beyanatı var. Olabilir, onların görüşleri olabilir. Ben beyanatlarının fikrinde değilim. Sayın Yıldırım Demirören ile ilk günden bugüne kadar en ufak bir şey olmamıştır." görüşünü dile getirdi.

Demirören ile bazı konularda ayrı düşünseler bile birbirlerine karşı saygı ve sevgileri olduğunu vurgulayan Terim, "Sözleşmem var. Gençlere güveniyorum. Ben sorunları çözerim ve buradayım." dedi.

Sıradaki Haber
Bakan Kılıç'tan milli takıma destek çağrısı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz