Futbol

"Burada bir şeyi daha öğrendiler"

16 Mayıs 2017 Salı 23:27 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2017 Salı 23:33

Hırvatistan'da düzenlenen UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İngiltere'ye 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden Türkiye'nin teknik direktörü Mehmet Hacıoğlu, aynı başarıyı FIFA Dünya Kupası'nda da tekrarlamak istediklerini söyledi.

Zapresic Stadı'ndaki maçın ardından açıklamada bulunan Hacıoğlu, şampiyona öncesinde belirledikleri hedeflere ulaştıklarını belirterek, "Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmaktı, bunu başardık. İkinci hedefimiz ise Dünya Kupası'na katılmaktı, bunu da başardık." diye konuştu.

Çok başarılı bir turnuva geçirdiklerini kaydeden Hacıoğlu, "Oyuncularımızın, bu tip organizasyonlarda kendilerini göstermeleri açısından son derece başarılı olduklarını düşünüyorum. Kişisel gelişimleri açısından da son derece başarılı bir turnuva çıkardılar. Burada bir şeyi daha öğrendiler. Hedefler asla bitmez. Bundan sonraki hedefleri Dünya Kupası olacak." ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası'ndaki derece ile ekim ayında Hindistan'da düzenlenecek 17 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde ettiklerini hatırlatan Hacıoğlu, "Burada, bunu başarabildiğimizi gösterdik. Dünya Kupası'nda da hedefimiz, en azından yarı final oynayabilmek." şeklinde görüş belirtti.

Hacıoğlu, bu tür şampiyonaların genç futbolcuların tecrübe kazanması adına son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Oyuncuların uluslararası arenada kendilerini göstermeleri için bu tip turnuvalar mutlaka olmalı. Daha da geliştirilerek olmalı. Avrupa ve dünya şampiyonaları, genç oyuncu gelişimi ve futbolun dünyaya tanıtımı için son derece önemli organizasyonlar. Bu tip turnuvalarda yer almak, Türkiye Futbol Federasyonu olarak vizyonumuzdur." değerlendirmesinde bulundu.

Ozan: "Kafa kafaya bir mücadele oldu"

Milli takım futbolcularından Ozan Kabak da Dünya Kupası'na katılma hakkı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Öncelikli hedefimize ulaştık ama bugün de İngiltere'yi mağlup edebilirdik. Kafa kafaya bir mücadele oldu. Şansımız buraya kadarmış. Oynadığımız oyundan dolayı mutluyuz." şeklinde konuştu.

Dünya Kupası'nda öncelikle gruptan çıkmayı hedeflediklerini aktaran Ozan, "Ondan sonra da gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Biz iyi bir takımız. Burada da ne kadar iyi bir futbol oynadığımızı gösterdik zaten herkese. Kendimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Fatih Terim'e UEFA'dan iki ziyaretçi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz