Futbol

Demirbay'dan milli takım açıklaması

17 Kasım 2016 Perşembe 15:33 - Son Güncelleme 17 Kasım 2016 Perşembe 14:35

Hoffenheimlı futbolcu Kerem: "(Milli takım seçimi konusunda) Henüz nihai bir karar vermedim"

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hoffenheim'da forma giyen Türk asıllı oyuncu Kerem Demirbay, milli takım seçimi konusunda henüz karar vermediğini söyledi.

Alman spor dergisi Kicker'e röportaj veren Demirbay, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) milli takıma katılması çağrısına olumlu yanıt verip vermeyeceği şeklindeki soruya, "Danışmanımla ve TFF ile bir araya geldim. Alman pasaportumdan vazgeçmeyeceğimi, bunun yerine çifte vatandaşlık başvurusunda bulunabileceğimi söyledim. Buna izin verildiği takdirde her teklife açığım. Yani henüz nihai bir karar vermedim." cevabını verdi.

Almanya Futbol Federasyonundan (DFB) ise kendisine bu konuda çağrı yapılmadığını ifade eden Kerem, "Böyle bir teklifin gerçekleşmesi, her oyuncuyu sevindirir." değerlendirmesinde bulundu.

Kerem ayrıca, eski takımı Hamburg'a döneceği iddiaları için, "Orada zor zamanlar geçirdim ve kimse benimle ilgilenmedi. Nasıl olduğumu ve neler yaptığımı soran olmadı. Bana, onlar için önemli olduğumu hissettirmediler. Bu nedenle Hamburg'tan ayrılma kararı aldım ama iyi bir şekilde ayrıldık." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Almanya'nın 21 yaş altı milli takımlarında oynayan Kerem, 2013 yılında transfer olduğu Hamburg tarafından Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldorf takımlarına kiralanmış, sezon başında ise 1,7 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Hoffenheim'ın kadrosuna dahil olmuştu.

Sıradaki Haber
Yenişemediler!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz