Futbol

'İnanamadım, tıpış tıpış Çin'e döndüm'

15 Aralık 2016 Perşembe 18:31 - Son Güncelleme 15 Aralık 2016 Perşembe 21:56

Çin'de forma giyen milli futbolcu, prim tartışması ve milli takım kadrosuna alınmama sürecine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Çin'in Beijing Guoan takımda forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz, "Stadyum Özel"de Ersin Düzen'in sorularını cevapladı.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Golcü futbolcu, milli takıma çağrılmama süreci, prim tartışmaları ve transfer iddialarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Burak Yılmaz'ın o gündem yaratacak açıklamaları:

"O golden sonra kesin ayrılacağımı bildiğim için el salladım"

Konuşmasına Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlatarak başlayan golcü oyuncu, ''Osmanlıspor karşılaşmasının son maçım olduğunu biliyordum. 'Maçta gol attım. O golden sonra kesin ayrılacağımı bildiğim için bir daha maça çıkmayacağımı düşünüyordum. Spontane gelişti. O yüzden taraftarlara el salladım ve ayrıldım" dedi.

''Hayır diyemeyeceğim bir teklif yaptılar...''

Galatasaray'dan ayrılmasının karşılıklı olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çok zor karar veririm ancak karar verdiğim zaman bunun dönüşü olmaz. West Ham sezon başında bir teklif yapmıştı, kulübüm 'beni kesinlikle vermeyeceğini' söyledi, yönetimimiz Finansal Fair Play olduğu için beni satmayı uygun gördü. Ben de ayrılmak için zaten yola çıkmıştım. Galatasaray'da iz bıraktığımı düşünüyorum. Çin'e gitmek istemiyordum ama bana 'Hayır' diyemeyeceğim net bir teklif yaptılar. Takımıma ayrılırken de faydam oldu. Kulübümüze maddi olarak katkı sağladım. Attığım gollerin yanında giderken de para kazandırdığım için çok mutluyum.''

Denizli'ye övgü

Milli golcü, teknik direktör Mustafa Denizli'den övgüyle söz etti. Burak, "Mustafa Denizli kendime güvenimi yerine getirdi. Çoğu hocada yaşadığım bir durum değildi, Mustafa Hoca her maçta oynayacağımı ve ne zaman istersem o zaman oyundan çıkabileceğimi söyledi, Mustafa Denizli'ye veda ederken çok zorlandım. Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli ile çalıştığım için çok şanslıyım" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş ile görüşmesi

Burak Yılmaz, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile bir araya gelmesiyle ilgili olarak ise, "Hocamla her zaman görüşürüm, normal bi şekilde yemeğe çıktık. Hatta beni istemediğini söyledi. (Gülerek) Bu yoğun trafikte bana vakit ayırdı. Herhangi bir transfer teklifi gündemde değil" dedi. 

Milli Takım kadrosuna alınması süreci 

A Milli Takım kadrodsuna alınmamasıyla ilgili sorular üzerine Burak Yılmaz, şunları ifade etti:

''Bizim (Arda Turan, Selçuk İnan) Fatih Hoca'yla iletişimsizliğimiz olmadı, bağırır, çağırır, espri yapar. Orası milli takım. EURO 2016'da daha iyi sonuçlar alabilirdik, o dönemde futbolcuların çok üzerine gidildi, Hocamız ağır yorumlara maruz kaldı. EURO 2016'da basında olan eleştirilerden hepimiz çok etkilendik, Ben neden milli takıma alınmadığımızı vallahi bilmiyorum. Kavga falan da asla olmadı."

"Antalya'dan tıpış tıpış Çin'e geri döndük. Fatih Hoca'nın yaptığı o açıklamalar kalbime bıçak gibi saplanmıştı"

Milli takımda kadro dışı kalmanın kendisi için büyük sürpriz olduğunu ifade eden golcü oyuncu, şunları söyledi:

''Telefonu elime aldım. yaklaşık 20-25 cevapsız arama vardı, bir o kadar da mesaj. 'Allah korusun' dedim 'herhalde birisi vefat etti' dedim. Sonra bir mesajda milli takım kadrosunu gördüm ama açmadım. Kadroyu gördün mü yazıyor ekranda. 'Ben de Allah' dedim 'herhalde bizden birileri yok' ama kendimi hiç düşünmedim. Fatih Hocam da izliyorsa belki gülüyordur. Forvetler en son ya. Bakıyorum Selçuk yok. İniyorum aşağı doğru, Arda'ya hiç dikkat etmedim. Kendime geldim ben de yokum. Ekranı büyütüyorum büyütüyorum ben gerçekten yokum. Sonra Arda aradı beni. 'Ne oldu?' dedim. 'Milli takımda yokuz' dedi. 'Sen de mi yoksun?' dedim. Ben Arda var diye düşünüyorum. Çok hayal kırıklığına uğramıştım o dönem. Antalya'dan tıpış tıpış Çin'imize geri döndük. Bu durumu kimse beklemiyordu ancak hocamızın takdiriydi, Şu an sorun yok, Çin'e gitmeden Fatih Hoca'yı ziyaret edeceğim. İlk basın toplantısında Fatih Hoca'nın yaptığı açıklamalar kalbime bıçak gibi saplanmıştı, sonra Fatih Hoca, 'Kadroya almam, gönlüme aldığım anlamına gelmez' dedi ama gönlüne de gireriz."

Prim tartışmaları ''EURO 2016 sırasında...''

2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016)  ''Daha iyi olabilirdik'' diyen Burak Yılmaz, basının eleştirilerinden çok etkilendiklerini sözlerine ekledi. Milli oyuncu, prim iddialarını yalanladı ve şöyle konuştu:
 
''A Milli Takım futbolcusu, hocası, yöneticisi zaten maddi olarak bazı şeylere doymuş, kazanmış ve maddiyatı sorun etmeyecek insanlardır. Keza bu insanların maddi yönden ağzını açmaya hakkı yoktur. Bu günahtır yani. EURO 2016 Elemeleri 2 sene sürdü. Oradan prim aldım ama EURO 2016 sırasında herhangi bir prim almadım. Zaten hocamız da 'basın toplantısında sorun para pul değil, şahsi meseleler yok' dedi. Milli Takımda yaşananlar olay kesinlikle prim değil. Prim almadım diye surat mı, kapris mi yapacağım? Allah yazdıysa bozsun. Parayla, pulla işimin olmadığını herkes bilir. Hatalar yapılmıştır ancak asla yanlış yapılmamıştır. O dönemde bunlar idare edilebilirdi. Bizde idare edemedik. Sonuçta böyle şeyler yaşandı." 

Arda Turan sürprizi

Programa sürpriz bir şekilde Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

 "Burak Yılmaz benim kardeşimdir. Örnek bir futbolcu olduğu için kendisini tebrik ediyorum, hata yaparak öğreniyoruz yaşadığımız olaylar da geride kaldı" diyen Arda, Burak Yılmaz ile birlikte ellerinden geldiğince milli takıma hizmet edeceklerini söyledi.

''Türkiye'den teklif geldi, Çin'den dönersem...''

Burak yılmaz, Türkiye'den teklif aldığını ancak Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini vurguladı.

"Burada büyük konuşmak gibi olmasın ama bir daha Türkiye'ye dönmeyeceğim. Türkiye'ye gelirsem, tekrar aynı şeyleri yaşayacağım, net bir şekilde söylüyorum, Teklif vardı bana ama ben kesinlikle Türkiye'ye dönmeyeceğim. Ama dönersem Galatasaray'a dönerim."

"Trabzonsporlular kalbimde"

Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı Stadı'nın açılışına davet edildiğini kaydeden Yılmaz, "Trabzon'da yeni stadın açılışına davet edildim ve gitmek istiyorum, Trabzonsporlular kalbimde" ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz, Çin Ligi konusunda da "Seviye olarak Türkiye Ligi'ne yaklaşabilir. 1-2 sene sonra üst sıralara çıkabilir. Hocalarım milli takımdan bazı oyuncuları bana sordular'' diye konuştu.

''Süper Lig'de favorim...''

Burak Yılmaz, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ile ilgili olarak ise "Ligde favorim Beşiktaş. Başakşehir biraz geriye düştü. Çok eleştirilen Galatasaray da liderin 3 puan gerisinde" dedi.

Burak Yılmaz'dan itiraf

Milli oyuncu, "Kendini yere atıyor" eleştirilerine de cevap verirken, şunları söyledi:

"Galatasaray-Beşiktaş maçında Escude'yle pozisyonumuz var. Orada 'kendini yere attı' diyorlar. Orada kesinlikle faul var, kendimi yere atmam konusunda eleştiriler artık gelmiyordur herhalde. Zaman zaman kendimi yere attığım olmuştur. Bunu inkar etmiyorum ama son zamanlarda öyle şeyler de olmuyor."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
İşte rakiplerimiz!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz