Futbol

Kosova-Türkiye maçının ardından

12 Haziran 2017 Pazartesi 09:03 - Son Güncelleme 12 Haziran 2017 Pazartesi 09:09

 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ülkelerinde UEFA kriterlerinde stat bulunmamasından dolayı, Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı'nda Kosova ile yapılan 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim, Kosova maçının 4-1'lik skora rağmen rahat geçmediğini vurgulayarak, "Özellikle kendi sahasında çok agresif oynayan bir takım vardı. Kosova, yeni yeni buralara ısınıyor ama meslektaşım Albert ile iyi yerlere gidecek gibi görünüyor. Oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Öne geçmemize rağmen iki kişinin arasında olan yan toptan gol yedik. Beklediğimiz bir şey değildi. Sonra toparlanma süreci yaşadık. İkinci yarı oyuna daha hakim bir milli takım vardı. Oyuncularımızdaki Ukrayna'yı averajla da olsa geçme fikri maçı 4-1'e getirdi." şeklinde konuştu.

"Kosovalıların mağlubiyete üzülmediğinin" dile getirilmesi üzerine Terim, "Kosova, kardeş ülkelerimizden bir tanesi. Arnavutluk'ta da Müslüman ve Türk vatandaşımız var. Kim kazansa, kaybedenin canının yanmayacağı ülkeler birbiriyle oynadı. Biz galibiyetimizi çok abartmıyoruz, siz mağlubiyeti çok fazla üzüntüyle karşılamıyorsunuz. Kardeşlerin arasında olan da budur." ifadelerini kullandı.

- Bunjaki: "Maçın zor geçeceğini biliyorduk"

Kosova A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Albert Bunjaki, Türkiye'ye 4-1 yenildikleri maçtan ders alarak ileride yapacakları müsabakalara hazırlanacaklarını söyledi.

Çok güçlü bir takımla karşılaştıklarını belirten Bunjaki, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Türkiye, çok güçlü bir takım. Hızlı hücumlarla pozisyona girmeye çalıştık. Çok erken bir gol yedik. Türkiye'nin en güçlü tarafından kalemizde golü gördük. Ondan sonra biraz toparlandık ve beraberliği yakaladık. Bu gol bize bir enerji verdi ama konsantrasyonumuzun düştüğü anda hatadan bir gol yedik. Bizim için bu müsabaka, ileriki maçlar için bir tecrübe. Bu hatalardan ders alacağız. Türkiye'yi aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Sıradaki Haber
"Aynı uçakla geri gönderirdim"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz