Futbol

Löw aday kadroyu açıkladı

17 Mayıs 2017 Çarşamba 17:08 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2017 Çarşamba 17:16

Rusya'da düzenlenecek 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda mücadele edecek Almanya Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu.

Teknik direktör Joachim Löw, Frankfurt’ta düzenlenen basın toplantısında, 17 Haziran-2 Temmuz'da düzenlenecek 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası için belirlediği 23 kişilik kadroya, Hoffenheim’da forma giyen Türk kökenli futbolcu Kerem Demirbay’ı da dahil ettiğini duyurdu.

Löw, 23 yaşındaki Kerem Demirbay’ın iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, futbolcunun çok iyi tekniğe sahip olduğunu söyledi.

Kerem Demirbay'ın Türkiye'yi de tercih etme hakkının olduğunu ancak Almanya Milli Takımı'nı inanarak seçtiğini belirten Löw, "Kendisiyle birkaç kez uzun görüşme yaptım. Almanya için oynamak istemesinden dolayı çok mutlu olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Manuel Neuer, Mesut Özil, Mats Hummels ve Mario Gomez gibi futbolcular ile sakatlığı devam eden İlkay Gündoğan, aday kadroda yer almazken Liverpool'da forma giyen diğer Türk kökenli oyuncu Emre Can ise kadroya alındı.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce yaptığı açıklamada, Kerem Demirbay'ın Türkiye Milli Takımı forması giyeceğini duyurmuştu.

Löw'ün 2017 Konfederasyon Kupası'nda mücadele edecek Almanya Milli Takımı için aday kadroya çağırdığı futbolcular şöyle:

Kaleci: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Savunma: Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Jonas Hector (Köln), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern Münih), Shkodran Mustafi (Arsenal), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rüdiger (Roma), Niklas Süle (Hoffenheim)

Orta saha/Forvet: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Emre Can (Liverpool), Kerem Demirbay, Sebastian Rudy, Sandro Wagner (Hoffenheim), Diego Demme, Timo Werner (Leipzig), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), Leroy Sane (Manchester City), Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach), Amin Younes (Ajax)

Sıradaki Haber
TFF'den Kerem Demirbay açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz