Futbol

ÖZET | Genç Milliler, İngiltere'ye takıldı

16 Mayıs 2017 Salı 20:40 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2017 Çarşamba 00:49

U17 Milli Takımımız, 2017 U17 UEFA Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İngiltere'ye 2-1 yenildi ve turnuvaya veda etti. 

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Hırvatistan'ın Zapresic kentiyle aynı adı taşıyan statta oynanan ve TRTSPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Türkiye ile İngiltere, finale yükselebilmek için mücadele etti. 

İngiltere'yi galibiyete ve finale taşıyan golleri 11. dakikada Hudson-Odoi ve 37. dakikada Sancho kaydetti. Ay-yıldızlıların tek golünü ise 40+13. dakikada Kerem Atakan Kesgin attı.

İngiltere, 19 Mayıs Cuma günü oynanacak final karşılaşmasında, İspanya-Almanya eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

İngiliz futbolcu hastaneye kaldırıldı, maç 15 dakika durdu

Bu arada karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan İngiliz futbolcu Oakley-Boothe, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Saha içinde bir süre tedavisi yapılan oyuncu, daha sonra sağlık görevlileri eşliğinde sedye ile ambulansa taşındı. Yaşanan bu duraklama nedeniyle maçın ilk yarısına 15 dakika süre ilave edildi.

U17 Milli Takımımız, şampiyonada A Grubu'ndaki ilk maçında İspanya'ya 3-2 mağlup olmuş, ikinci maçında ev sahibi Hırvatistan'ı 4-1, son karşılaşmasında ise İtalya'yı 2-1 mağlup edip, grup ikincisi olarak çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde, Macaristan'ı 1-0 ile geçen U17 Milliler, yarı finale adını yazdırmıştı. İngiltere ise D Grubu'nu, Norveç'i 3-1, Ukrayna'yı 4-0 ve Hollanda'yı 3-0 yenip lider olarak tamamlamış, çeyrek finalde de İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.

Gençlerimiz, 2017 FIFA Dünya Kupası'na katılacak

U17 Milli Takımımız, çeyrek finalde Macaristan'ı eleyip turnuvada son 4'e kalarak, diğer yarı finalistler Almanya, İngiltere ve İspanya ile birlikte 6-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek 2017 FIFA U17 Dünya Kupası Finalleri'ne Avrupa kıtasından katılacak 5 ülkeden biri olmaya hak kazanmıştı.

Finallere Avrupa kıtası adına katılacak son takım ise Play-Off maçında Macaristan'ı 1-0 mağlup eden Fransa oldu.

Sıradaki Haber
Millilerden müthiş geri dönüş!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz