Futbol

Samsunspor yeni stadyumuna kavuşuyor

29 Haziran 2016 Çarşamba 11:51 - Son Güncelleme 29 Haziran 2016 Çarşamba 09:00

Tekkeköy'deki stadyum, 2016-2017 sezonuna yetiştirilmeye çalışılıyor.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam 19 Mayıs Stadyumu artık gün sayıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, stadyumun yeni sezona yetiştirilmesine çalışıldığını söyledi.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yapımında sona gelindi. Bir taraftan koltukların montajı devam ederken diğer taraftan da stadyumunun dış cephe kaplamaları yapılıyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Samsun'da inşa edilen stadyumumuzda çatı imalatını yapan vinçler stadyumdan çıkmış durumda. Bununla alakalı olarak da zemin çalışmaları devam ediyor. Şu anda koltuk montajları hızlı bir şekilde devam ediyor. Koltukların takılacak olan çeliklerin üzerine onların imalatları devam ediyor. Cephe kaplamaları arka yüzünden ön yüzüne doğru geliyor."

Yüklenici firmadan kaynaklanan bazı sorunlara yoğun yağışlar da eklenince, stadyumunu yapımı biraz uzadı. Ancak bu aksaklıklara karşın stat, yeni sezona yetiştirilmeye çalışılıyor.

Bakan Kılıç, "Bizim buradaki hedefimiz bu sezonun başı itibariyle stadyumu yetiştirmek ama bir gecikme olması durumunda da bir ya da iki maçın evdeki yani maçın sonrasında Samsunsporumuz inşallah bu statta maçını oynayacak" dedi.

Türkiye genelinde 27 stadyum inşaatının devam ettiğini hatırlatan Akif Çağatay Kılıç, bu yıl sonuna kadar bir çok stadyumun tamamlanarak, Türk futboluna kazandırılacağının müjdesini verdi.

 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz