Futbol

''Takımı duygusal yönetiyoruz''

06 Mayıs 2016 Cuma 23:00 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2016 Cuma 20:25

Yılmaz Vural: ''Maalesef takımı duygusal yönetiyoruz profesyonel yönetmiyoruz."

PTT 1. Lig'in 33. haftasında sahasında Altınordu'yu 5-2 yenen Adana Demirspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, "Bu kadar Süper Lig oyuncusunu barındıran bir takımın bu hale düşmesi düşündürücü bir durum. Maalesef takımı duygusal yönetiyoruz profesyonel yönetmiyoruz." dedi.

Vural, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Adanaspor'la beraber takımının da Spor Toto Süper Lig'de oynaması halinde bunun kente ticari ve sosyal yönden büyük bir zenginlik getireceğine inandığını belirterek, bunun aynı zamanda birçok kesime de büyük bir kalite getireceğini ifade etti.

Her kesimin sinerji oluşturma açısından elinden geldiğince buna destek vermesi gerektiğini kaydeden Vural, şöyle devam etti:

"Maça tedirgin başladık. Dakika 19'da gol yedik ve 20. dakikada gol yeseydik oyun belki farklı bir boyuta gelebilirdi. O da bizim şansımız oldu. Ardından biz gol attık. Futbol böyle bir şey. 2-0 da geride olsak bu takımın rakibi yenecek kadar gücü ve deneyimi var. Oyunun ikinci devresinde üst üste goller de gelince tempoda bir düşme oldu. Bu kadar Süper Lig oyuncusunu barındıran bir takımın bu hale düşmesi düşündürücü bir durum. Maalesef takımı duygusal yönetiyoruz, profesyonel yönetmiyoruz. Futbol idarecisi olmak, takım yönetmek çok zor. Bu iş, parayla da olmuyor, parasız da... Bu takım başarmak adına her şeyini ortaya koyacaktır. Antrenörlük hayatımın en mutlu çalıştığım şehirlerden bir tanesidir. Ben, takım olarak bu başarıyı elde edecek her şeye sahip olduğumuza inanıyorum."

Altınordu cephesi

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise iyi mücadele ettiklerini kaydederek, skorda sürekli geri olmalarına rağmen gol bulmaya çalıştıklarını ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Eroğlu, hem iyi futbol oynamak hem de kazanmak için geldiklerini ifade ederek, "Adana Demirspor'un da iç sahada bir sıkıntısı vardı, bunu biliyorduk. Ama bugün coşkuları yüksekti." diye konuştu.

Maça iyi başladıklarını ve golü de bulduklarını kaydeden Hüseyin Eroğlu, "Aslında maçın kırılma anıydı. 2-0 olacakken bir anda 1-1 ve 2-1 oldu. Adana Demirspor'a karşı geride oynamak sıkıntılı. İleride etkili iyi oyuncuları var. Mecburen geniş alanda oynadık. Kapanıp oyunu çirkinleştirmek istemedik. 3-1 oldu birinci yarı, ikinci yarı ise oyunun başından itibaren pozisyon da ürettik. Belki 3-2 bulsaydık oyuna yine ortak olabilirdik. Mağlup durumdayken bazı riskler almamız gerekiyordu. Geniş alanda yakalandık ve dördüncü golü yedik. Oyunu bırakmayarak 4-2'ye getirdik ama kırmızı kart biraz direncimizi bozdu. Belki 5-2 hak etmediğimiz bir skordu ama futbolda bunlar yaşanıyor. Adana Demirspor'u tebrik ediyorum ve onlara play off'ta başarılar diliyorum. İnşallah hak ettikleri yerde olurlar." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz